ZABAVNO & DRUŽABNO

Omar Naber: Ta koncert je bil zame res velika prelomnica

Nepozabnih 18 glasbenih let

Naš dvakratni evrovizijski predstavnik Omar Naber je v petek, 10. novembra s svojim bendom in glasbenimi gosti praznoval polnoletnost svoje glasbene kariere. V Cvetličarni so to pomembno prelomnico z njim slavili tudi številni znani Slovenci.

Omar Naber
Predstavil je svoje največje uspešnice. Foto: Janez Marolt

Poseben večer za Omarja

Omar Naber, ki je v svoji bogati glasbeni karieri nanizal že več kot 1400 nastopov, ustvaril pa je tudi kar nekaj skladb, ki bodo ostale za vedno, pa je po zaključku koncerta strnil svoje misli. “V petek je bil zame zelo poseben dan. S svojim bendom sem na odru Cvetličarne podoživel vsa obdobja svojega glasbenega ustvarjanja. Poslušalcem smo pričarali nepozabno glasbeno izkušnjo in obilico pravega rock’n’rolla. Prejel sem ogromno lepih sporočil in pohval, kar mi pomeni največ. Priprave na koncert niso bile enostavne, bilo je ogromno vaj, usklajevanj in organizacijskih ovir, zato ti lep odziv publike pomeni še toliko več. Veliko mi jih je napisalo, da so tudi oni podoživeli svojo mladost, da so se spomnili obdobja svojega odraščanja in se ob tem neizmerno zabavali. Nika Zorjan mi je po koncertu dejala, da se je spet počutila kot najstnica,” je v uvodu dejal slavljenec.

Omar Naber
Publika je uživala, kot že dolgo ne. Foto: Janez Marolt

Začasen umik in povratek

Omar Naber je ob tem še dejal, da je bil ta koncert zanj velik prelomnica, saj se je vmes za nekaj časa umaknil z glasbenih odrov. “Umik z glasbenih odrov še zdaleč ni bil načrtovan, žal pa se je tako zgodilo in tudi za to izkušnjo sem hvaležen, ker se sedaj še bolj zavedam, da je glasba moje poslanstvo in da je čas za novo obdobje mojega glasbenega ustvarjanja. Koncert v Cvetličarni je bil le začetek,” je zaključil.

Omar Naber
Omarju so se pridružili znani glasbeniki. Foto: Janez Marolt

Glasbeno nostalgijo so v Cvetličarni popestrili tudi glasbeni gosti, in sicer Kristijan Crnica – Kikifly, Alya, Rok Lunaček in raperji Trkaj, Zlatko in Mirko.

Nika Zorjan in Melani Mekicar
Nika Zorjan in Melani Mekicar Foto: Janez Marolt

Številni znani Slovenci

Na koncertu so Omarja podprli številni znani Slovenci, in sicer Jože Potrebuješ, Miki Vlahovič, Nika Zorjan, Dejan Dogaja, Melani Mekicar, Nika Krmec, Rok Piletič, Katka Bogataj ter drugi. Tu je bila tudi pevka Ines Erbus, ki je priznala, da je ob Omarjevih pesmih odraščala. “Omarja sem kot najstnica poslušala konstantno, vsa besedila skladb sem znala na pamet in zelo sem bila vesela, da sem lahko v petek z njim praznovala velik jubilej njegove glasbene kariere,” je zaključila Ines.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button