ZABAVNO & DRUŽABNO

Oto Pestner in Saša Lešnjek spregovorila o božiču

Njuna pesem naznanja božične praznike

Prihajajo božično-novoletni prazniki, ki si jih kar težko predstavljamo brez žametnega glasu legendarnega pevca slovenske glasbe, Ota Pestnerja. Tokrat je k sodelovanju povabil mlado pevko Sašo Lešnjek, združila sta moči ter posnela skladbo, ki nas opominja na poslanstvo božično – novoletnih praznikov – na ljubezen, medsebojno razumevanje, hvaležnost.

Legendarni pevec ob tej priložnosti naznanja izid dvojnega albuma To je življenje, ki izhaja v nemškem in slovenskem jeziku.

Pevec prepoznavnega glasu, ki je celotni karieri izdal preko 45 studijskih albumov, prvega leta 1972, obenem izdaja tudi dvojni studijski album, ki je prvotno nastal v nemškem jeziku. »Veseli me, da sem po dolgem času spet med vami z novim solo projektom – dvojnim albumom To je življenje. Ker je bila prvotna zasnova te ideje album v nemškem jeziku, so bile pesmi najprej posnete v nemščini in potem kasneje prevedene v slovenski jezik. Upam, da boste ob tem albumu začutili tudi prihajajoč duh božiča in novega leta.«

Oto Pestner
Oto Pestner na Popevki 2023. Foto: Katja Kodba

Novi album To je življenje

Oto Pestner je tudi sicer znan po avtorsko dovršenih skladbah, ki jih pogosto in rad zapoje v duetih, nič drugače ni tudi na novem albumu, ki ga je poimenoval To je življenje. Tam lahko prisluhnemo skladbam, ki jih je Oto zapel z Matejem Hribernikom, Teyo, Sašo Korun in Alpskim Kvintetom.

Ob izidu albuma je Oto posnel še posebno, dodatno pesem, ki sicer ni na albumu, a naznanja prihajajoče in težko pričakovane božične praznike. To je sodelovanje z mlado, vzhajajočo zvezdo v vzponu, Sašo Lešnjek. Do sodelovanja, kot nam je zaupal Oto, pa je prišlo spontano.

»Ker sva se nekajkrat srečala na nekaj televizijskih oddajah, predvsem ob poletnih nočeh, je na eni izmed teh srečanj prišlo do ideje, da nekaj novega posnameva skupaj. Moj novi album je bil takrat že v zaključni fazi, zato je ta pesem postala singel. Seveda je ideja o božični skladbi prišla malce kasneje. Saša je tako pripravila besedilo, jaz pa glasbo in priredbo. Nastal je studijski posnetek Najin božič, ki ga toplo priporočava vsem, ki jim božič pomeni mir in toplino. Upava, da vama bo pesem všeč,« sta zaključila Oto Pestner in Saša Lešnjek.

Saša Lešnjek
Saša Lešnjek na odru MMS 2023. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button