ZABAVNO & DRUŽABNO

Raiven čaka poseben izziv

33. Žive jaslice v Postojnski jami

Čeprav je božič njen najljubši praznik in ga vedno praznuje družinsko, ponavadi pri starših ob kaminu in dobri hrani, bo za Saro Briški Cirman, ki ustvarja pod umetniškim imenom Raiven, letos – tako kot lansko leto – nekoliko drugačno. Raiven bo namreč ob koncu leta znova nastopila v Koncertni dvorani Postojnske jame.

Žive jaslice 2022
Raiven je nastopila tudi lani. Foto: Alesh Maatko

Žive jaslice v Postojnski jami

Tako kot so največja slovenska mesta in svetovne prestolnice, kot so Sydney, New York in Pariz, že prižgale lučke, so temu sledili tudi v največji turistični jami v Evropi, in sicer na praznično okrašeni jelki v Koncertni dvorani Postojnske jame. S simbolično razsvetlitvijo v podzemlju naše krasotice so na ta način oznanili začetek adventnega časa, hkrati pa so napovedali najbolj čarobne, že 33. Žive jaslice v Postojnski jami. Gre za absolutno največji dogodek v božično-novoletnem času v Sloveniji.

Postojnska jama
Veličasten prižig lučk v podzemlju Postojnske jame. Foto: Žiga Intihar

Letošnje Žive jaslice v Postojnski jami bodo postregle z izvrstnimi slovenskimi glasbeniki in vokalisti iz Italije, ki bodo izvajali pesmi, kot sta Ave Maria in Sveta noč.

»Priprave na adventni čas smo začeli že takrat, ko se je večina še predajala toplim poletnim žarkom na obali,« z nasmehom pripoveduje predsednik upravnega odbora Postojnska jama Marjan Batagelj. »Prav zato, ne dvomimo, da bomo z doživetjem Božične pravljice, kot mnogi imenujejo naše žive jaslice, uresničili največja pričakovanja in presenetili tudi največje skeptike.«

Žive jaslice 2022
Največji spektakel tega leta! Foto: Alesh Maatko

Za angelsko petje bodo poskrbeli: Raiven, Ivan Defabiani, Urška Kastelic, Rebeka Stanovnik, Anabela Kosanović in Marta Gargiulo.

Žive jaslice v Postojnski jami so družinski spektakel, ki se vsako leto dogaja vzdolž pet kilometrov dolge turistične poti Postojnske jame in je na sporedu med 25. in 30. decembrom. Otrokom iskrice prižiga vznemirljiva vožnja z jamskim vlakcem, letošnji dogodek pa vzbuja pozornost tudi zaradi mednarodne zasedbe vrhunskih pevcev in bogate kostumografije.

Maja Keuc
Leta 2021 je bila del spektakla Maja Keuc. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
15
+1
3
+1
2
+1
3
+1
3
+1
3
+1
5
Twitter
Back to top button