MALMÖ 2024

Joost Klein za Nizozemsko

Pesem bodo razkrili naknadno

Nizozemsko bo na evrovizijskem tekmovanju v Malmöju na Švedskem zastopal Joost Klein. Novemu nizozemskemu predstavniku se bodo s tem uresničile sanje. “Evrovizijo sem gledal leto za letom, skupaj s starši, ‘prilepljen na zaslon’. V čast mi je zastopati Nizozemsko, tako da bom dal vse od sebe za najboljši možni rezultat,” je ob predstavitvi povedal Joost Klein.

Joost Klein je 26-letni glasbenik, pisatelj in umetnik. V svojem energičnem slogu združuje elemente mainstream popa, ki jih dopolnjuje z veselimi elementi hardcora in pop punka. Na Nizozemskem Joost redno koncertira s svojo skupino, poleg tega pa je igral na festivalih, kot sta Lowlands in Pinkpop.

Obeta največ kar lahko

Pevec, ki je znan po svojih živahnih nastopih ter s svojimi udarnimi ritmi in ustvarjalnimi besednimi igrami osvaja vse več nacionalnih in mednarodnih privržencev, je bil izbran med več kot 600 potencialnimi udeleženci. “Po skrbnem in večfaznem postopku se je izborna komisija na koncu odločila za Joosta Kleina. Prijavljenih je bilo veliko pesmi iz različnih žanrov, vendar je imel po našem mnenju Joost največji potencial za uspešnico. V pesmi je slišati njegovo znano mešanico zabave in nostalgije. Menimo, da lahko Joost s svojo izjemno ustvarjalnostjo pripravi odličen nastop na povsem izviren način ter da Nizozemsko in Evropo čaka pozitivno presenečenje. Zelo se veselimo sodelovanja z njim,” je ob tej priložnosti povedal Twan van de Nieuwenhuijzen, predsednik nizozemske izborne komisije.

Joost Klein
Joost Klein Foto: Ruud Janssen
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button