MALMÖ 2024

Luksemburg razkril srečnih osem tekmovalcev

Izbor se bo zgodil 27. januarja 2024

Luksemburg, ki je že julija zagnal evrovizijske kolute je sporočil, da bo njihov nacionalni izbor potekal pod imenom Luxembourg Song Contest. Dober mesec dni pred nacionalnim izborom so najprej predstavili grafično podobo, nato pa še osem srečnih izbrancev.

Luksemburg ESC 2024
Luxembourg Song Contest Foto: Eurovision Luxembourg

Vrnili so se na ESC parket

Ob predstavitvi so zapisali, da bo tekmovanje za pesem v Luksemburgu izjemen dogodek, ki naj bi izpostavil najboljše glasbene talente v državi. “Tekmovanje za pesem Luksemburga je več kot le tekmovanje. Je praznovanje našega bogatega glasbenega talenta in poklon naši evrovizijski zapuščini,” je povedal David Gloesener, vodja evrovizijske oddaje pri RTL Luksemburg.

Srečnih osem

Televizijska postaja RTL, ki je že pred časom zaključila javni razpis, na katerega je prejela 459 skladb, je končno razkrila tudi srečne izbrance, ki se bodo predstavili na nacionalnem izboru, ki se bo zgodil v soboto, 27. januarja, v dvorani Rockhal v Esch-sur-Alzette v Luksemburgu. Srečni izbranci so:

  1. Joel Marques Cunha
  2. Naomi Ayé
  3. EDSUN
  4. Krick
  5. Skupina One Last Time
  6. Tali
  7. Angy & Rafa Ela
  8. CHAiLD

Spomnimo. Na Pesmi Evrovizije 2023 je bilo razkrito, da se Luksemburg 30 let po zadnji udeležbi na Evroviziji in 40 let po zadnji zmagi vrača na evrovizijski parket leta 2024.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
4
+1
2
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button