ROTTERDAM 2020

Odločitev o Pesmi Evrovizije 2020 – da ali ne – bo padla okrog 5. aprila

Ali bo 65. Izbor za Pesem Evrovizije v Rotterdamu odpovedan zaradi koronavirusa ali ne, župan Rotterdama po seji mestnega sveta še ni mogel reči. “Rok za to odločitev je zame trenutek, ko se bo v Areni Ahoy začel postavljati oder,” je za nizozemske medije dejal župan Ahmed Aboutaleb. In ta datum je planiran za 5. oziroma 6. april 2020.

Rotterdam ima pripravljenih več scenarijev.Foto: Pixabay

Vse priprave v zvezi z izvedbo Pesmi Evrovizije se tako nadaljujejo s polno paro, s tem da, kot so še zapisali organizatorji ter v zvezi EBU, da pozorno spremljajo vse dogodke v zvezi s koronavirusom, poleg tega pa sledijo napotkom tako nizozemske kot tudi svetovne zdravstene organizacije. Ob tem ni odveč, če ponovimo, da so do 1. aprila dogodki z več kot 100 ljudmi po vsej Nizozemski odpovedani, prav tako je bil odpovedan za 4. in 5. april rotterdamski maraton.

Mnenja na družbenih omrežjih so tako med oboževalci kot tudi med strokovno javnostjo deljeni. Trenutno je vse več tistih, ki so menijo, da bi organizatorji morali Pesem Evrovizije prestaviti na primernejši čas, ko se bo situacija glede koronavirusa umirila po vsem svetu. Sploh, ker je na Nizozemskem s koronavirusom do 13. marca okuženih 804 ljudi, deset pa jih je umrlo! Kakor koli, glede Evrovizije bo potrebno počakati do začetka aprila. Kaj vse se bo še zgodilo do takrat, pa žal ne ve nihče. “Upanje umre zadnje,” pravi znani pregovor. Ostanimo/ostanite zdravi!

Če bo Rotterdam gostil ESC 2020 bo znano v začetku aprila 2020.Foto: Pixabay
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button