EMA

Novost na Emi 2018; v predizboru obvezno petje v slovenščini

Nacionalna radiotelevizija bo na Pesmi Evrovizije, kot kaže, sodelovala tudi prihodnje leto. Programski svet RTV Slovenija se je namreč v ponedeljek, 22. maja seznanil s predlogom za rešitev ‘jezikovnega problema’
na Emi in Pesmi Evrovizije. In kakšna je rešitev?

Televizija Slovenija je lansko leto pohitela z javnim razpisom za sodelovanje na Emi 2017. Kot kaže bo tako tudi letos. Če bo vse po sreči bo razpis, ki prinaša pomembno novost, zunaj že sredi poletja. Komisija za razvedrilne in športne programe se je namreč seznanila s
predlogom uredništva o uporabi jezika na Emi in podpira predlog
odgovornega urednika Razvedrilnega programa Televizije Slovenija, da bo v predizboru obvezno petje v slovenskem jeziku, v finalu pa v jeziku po izboru avtorjev.

Emo 2017 je osvojil Omar Naber.Foto: Alesh Maatko

Programski svet RTV Slovenija je na svoji 33. redni seji 22. maja potrdil predlagano jezikovno rešitev, po kateri bodo na domačem predizboru Ema 2018 morali vsi nastopajoči svojo skladbo zapeti v slovenskem jeziku oziroma jezikih avtohtonih narodnih skupnosti. Ta pogoj bo del razpisa. Vsi, ki se bodo uvrstili v finale Eme, pa bodo v finalu lahko zapeli svojo skladbo v slovenskem oziroma katerem koli jeziku, s katerim bi se praviloma želeli predstaviti na Evroviziji. Več pa v prihodnjih tednih oziroma ob objavi razpisa.

Ob tem ni odveč, če zapišemo, da je komisija za razvedrilne in športne programe izrekla pohvalo uredništvu razvedrilnega TV programa za izvedbo oddaj Dnevi slovenske zabavne glasbe. Tej pohvali se pridružuje tudi naše uredništvo Evrovizija.com z veliko željo, da se prihodnje leto znova snidemo na Gospodarskem razstavišču, saj smo vsi skupaj z obiskovalci uživali kot že dolgo ne.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button