EVROVIZIJA

Predstavnik San Marina navdušen nad SLO glasbo ter Nušo Derenda

Serhat predstavlja novo pesem

Kako najti pravo pot med Turčijo, Brazilijo, San Marinom in Slovenijo? Odgovor na to vprašanje ima zagotovo turški glasbenik Serhat, ki je te dni presenetil z vročim videospotom za njegovo pesem Chocolate Flavour – skladbo, ki kar kliče po vročem in nepozabnem poletju, je odel v svežo, mistično preobleko, za pravo pašo za oči pa je poskrbelo kar pet dih jemajočih brazilskih lepotic.

Za novo svežino pesmi, ki se je takoj po izidu zavihtela med 50 najboljših pesmi na svetovnih plesnih lestvicah, je poskrbel priznani britanski producent Rishi Rich, ki je med drugim sodeloval tudi s princeso popa, Britney Spears, pri skladbi Me Against The Music.

Serhat
Serhata spremlja kar pet dih jemajočih brazilskih manekenk. Foto: Promo foto

Skladba Chocolate Flavour je doživela tudi novo, mistično preobleko, odeto v ritme Srednjega Vzhoda.

Skladba Chocolate Flavour je del albuma That’s How I Feel, ki vključuje tudi ostale uspešnice, kot so Say Na Na Na, Total Disguise, Je M’adore, kot tudi duet z legendarno kraljico diska, Martho Wash, nekdanjo članico zasedbe The Weather Girls, v pesmi I Didn’t Know, ki bodo zagotovo še dodatno ogrele poletne tedne, ki so še ostali pred nami.

Serhat se je z evropskim občinstvom prvič resneje srečal leta 2016, ko je sprejel povabilo televizije iz San Marina, ko je zastopal žepno deželico na tekmovanju za Pesem Evrovizije, ki je tistega leta potekala v švedski prestolnici. Na evrovizijski oder se je zatem ponovno vrnil tri leta kasneje in z avtorsko skladbo Say Na Na Na, oblečeno v legendarne disko ritme, mali državici priskrbel njihovo najboljšo uvrstitev na tem velikem tekmovanju.

Megahit in Nuša Derenda

Še pred evrovizijskim metom pa je svoje stike s Slovenijo Serhat stkal davnega leta 2004, ko se je mednarodnega festivala Megahit, ki ga je organiziral prav Serhat in njegova ekipa, udeležila tudi naša nekdanja evrovizijka Nuša Derenda.

»Poslušam in spremljam kar nekaj slovenskih glasbenih imen. Posebej pri srcu mi je glasba Nuše Derenda. Spomnim se tudi njenega evrovizijskega nastopa izpred petnajstih let. Je pevka, ki z lahkoto dokazuje svoj vrhunski vokal,« o naši Nuši pove Serhat, ki je v tem trenutku najbolj iskan izvajalec v Turčiji, njegov album That’s How I Feel pa najbolje prodajan album v državi.

Serhat in Nuša Derenda
Serhat rad prisluhne slovenski glasbi, še posebej pri srcu mu je Nuša Derenda. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
4
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button