MMS

MMS 2024: 2B iskreno o tem, kdo je Ana iz Pirana

Festivalska skladba Ana iz Pirana

V Avditoriju Portorož bodo v nedeljo, 7. julija znova odmevale poletne Melodije morja in sonca, s katerimi se tradicionalno začenja vroče poletje, ne nazadnje pa tudi zaslužene počitnice in z njimi še morske dogodivščine. S priljubljenim festivalom Melodije morja in sonca, ki se je začel daljnega leta 1978 vsako leto dobimo nove poletne uspešnice, ki se pridružijo tako zmagovalnim skladbam kot tudi zimzelenim melodijam.

V tekmovalnem delu se bo na festivalu MMS 2024 predstavilo 14 izvajalcev, ki jih predstavljamo (tako kot vsako leto) tudi letos na našem portalu Evrovizija.com. Kot tretja po vrsti bosta na oder stopila brata Gašper in Primož (2B), ki stavita na skladbo Ana iz Pirana.

Gašper in Primož Mihelič (2B), ki ustvarjata unikatno električno-organsko glasbo (#electricorganic). Ta je mešanica rocka in elektro popa, s primesmi indie elektronike in deep housa. Svojemu občinstvu ponujata edinstveno glasbeno izkušnjo in izlet v novo dimenzijo. Njun avtentični stil in energična izvedba vedno znova dokazujeta da imata svoje mesto na slovenski glasbeni sceni. 2B pesmi se redno predvajajo na nacionalnih radijskih postajah, kot so Val 202, Radio Koper, Radio Maribor, Radio SI in mnogih drugih. Lansko leto sta izdala nov album Eksplozija emocij, njuna pesem Do 5. dimenzije pa je bila izbrana med najboljših 10 pesmi leta 2023. Pravita, da je oder njun dom, glasba pa trans … in to je tisto, kar ju drži in nosi naprej.

2B
2B sestavljata Gašper in Primož Mihelič. Foto: Jani Pavlin

Stavita na zabavno zgodbo

Kako bi se pred nastopom v Avditoriju Portorož predstavila našim bralcem?
2B sva, belokranjski glasbeni dvojec, ki zadnja leta ustvarja elektro pop glasbo. Na MMS sva že nastopila leta 2019 s pesmijo Kot morje in dobila nagrado Danila Kocjaniča, za najboljšega mladega avtorja in izvajalca.

O čem govori vajina skladba?
Skladba govori o Ani iz Pirana, ki jo je Gašper spoznal po enem koncertu in ga je tako očarala, da ji je posvetil pesem. (smeh) Zgodba je zelo zabavna, predstavila jo bova z energično izvedbo in groovy spremljavo MMS live banda.

Bo vajina MMS skladba dobila tudi videozgodbo?
V planu je, pustimo se presenetiti, odvisno kakšen bo razplet. (smeh)

Primož Mihelič Gašper Mihelič 2B
Primož in Gašper Mihelič (2B) na odru MMS 2019. Foto: Alesh Maatko

Nastopata na koncertnih prizoriščih po vsej Sloveniji in izven nje, z energično izvedbo in avtentičnim stilom.

Festivalske priredbe

Kaj so/bodo vajini aduti na odru MMS 2024, kakšen nastop obljubljata ter kako se na vse skupaj pripravljata?
Glavni aduti so: Ana iz Pirana na odru, veliko plesa, zabavna zgodba, catchy refren, odštekan outfit in kot bi midva rekla temu funkijada – kar pomeni “groovaj do konca komada”. (smeh)

Kaj pa bi vama pomenila morebitna zmaga ali katerakoli druga festivalska nagrada?
To bi bil dokaz, da sva lahko pri nadaljnem glasbenem ustvarjanju in izvajanju še bolj drzna.

Skozi bogato zgodovino festivalov MMS se je nabralo veliko uspešnic … Katera poletna melodija je recimo vama najljubša?
Prva je definitivno Tinkarina Bodi z mano do konca, s katero sva imela čast narediti mashup z naslovom: Bodi z mano do konca kot morje in nastopiti na MMS leta 2021. Evergreen, Lahko noč Piran, Še si tu z menoj in legendarna Črta od Ivančiča, aja pa še seveda Cela ulica nori. (smeh)

2B
2B Foto: Borut Petrič

Obljubljata nove skladbe

Je izmed njih tudi katera, ki jo na vajinih nastopih rada prepevata?
Naredila sva remiks skladbe Črta, ki sva jo tudi večkrat v živo izvajala.

Kaj pa po MMS, kaj vse imata v načrtu za letošnje poletje oziroma jesensko-zimski čas?
Trenutno delava na treh večjih stranskih projektih, za katere komaj čakava, da jih realizirava. Če pa se pojavi še kakšen festival, obstaja velika verjetnost, da se kakšna 2B skladba znajde tudi tam.

In seveda za konec, kakšno je vajino idealno poletje ter kako ga bosta preživela?
Kolpa, morje, veliko sončnih dni, nove skladbe, čim več zabave in kreative.

Trudita se, da publiki zmeraj ponudita nekaj svežega in novega. Prav tako pa zmeraj iščeta inovatinost, ki ju skozi eksperimentiranje, vedno znova pripelje do novih dimenzij.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button