FESTIVALI

MMS 2019: Orter obljublja ‘orkan’

6. julija se bo v Portorožu odvil tradicionalni, že 39. festival Melodije morja in sonca, ki bo tudi tokrat potekal v portoroškem Avditoriju, kjer se bo predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce, tako kot vsako leto, tudi tokrat predstavljamo na Evrovizija.com. Kot predzadnji bo na oder stopil Orter, ki tokrat obljublja glasbeni ‘orkan’.

Orter se bo na odru MMS 2019 predstavil kot trinajsti po vrsti.Foto: Jadran Rusjan

Orter je vsestranski izvajalec, ki ga pota že od mladih nog nesó v različne sfere umetnosti. Prvi zametki umetnika so se pokazali v osnovni šoli, ko je Klemen nastopal v gledaliških igrah, ljubezen do glasbe pa je pričel globlje gojiti po vpisu na Šolski center Velenje, kjer je blestel v zimzelenem musicalu Briljantina, med drugim tudi v parodiji na Step up 3 ter v musicalu španske produkcije Olé. Sodeloval je tudi kot glavni antagonist Džafar v produkciji Gledališča Velenje v okviru Evropske prestolnice kulture. V iskanju novih izzivov leta se je leta 2009 predstavil kot solist v prvi sezoni oddaje Slovenija ima talent, ob polnoletnosti se je prijavil na Misijo Evrovizija, s katere je najbolj ponosen na svojo izvedbo Somewhere Over The Rainbow. Pridobil je mnogo novih poznanstev, izkušenj ter pozitivne energije, ki mu je ob uvrstitvi med prvih 16 tekmovalcev dala zagona za nadaljnje ustvarjanje, ki se je udejanilo po ponovnem dvoletnem premoru. Tokrat je prvič nastopil kot glavni vokal skupine The SIT Group, ki je na licenčnem šovu komercialne televizije postala ljubljenka gledalcev, saj je izjemno dobro kombinirala prvi slovenski instrument – harmoniko – ter vedno bolj priljubljeno elektronsko glasbo.

Pred tremi leti pobral vse nagrade

V letu 2016 je z Zaprt v grad nastopil na Melodijah morja in sonca, kjer
je za debitanta dosegel odlično 5. mesto, zraven tega pa pobral nagrade
strokovne žirije za najboljšo izvedbo, aranžma, glasbo ter nagrado
Danila Kocijančiča za najobetavnejšega glasbenega izvajalca. Februarja
je svoje ideje podelil tudi z ekipo Kataye in Duncana Kamakane in v isti
ekipi na EMI 2017 nastopil, kot soavtor in backvokal. Melodije morja in
sonca pa letos napada drugič s prav posebno pesmijo Orkan. Upa, da bo
zanj še bolj uspešna, hkrati pa se veseli dobrega pevskega in vizualnega
nastopa.

Klemna so si gledalci zapomnili po njegovi opravi, ki je izdajala njegovo sodelovanje v številnih musicalih, skupino pa po svojski izvedbi pesmi Samo ljubezen. Ljubezni do maternega jeziku navkljub je svojo prvo pesem posnel v angleškem jeziku. Pesem Feeling Toxic je neverjetno poslušljiva, tekoča pesem, ki je od njegova dosedanjega umetniškega ustvarjanja najbolj »njegova«. Nadel si je umetniško ime Grimm McClee, ki je dobro nakazovalo smer njegovega umetniškega ustvarjanja ter izkazovalo njegovo ljubezen do pravljic in bajk. Letos ima za seboj ogromno ur, preživetih v studiu, nekaj večjih nastopov že za seboj, nekaj že načrtovanih v bližnji prihodnosti. Pridobil je tudi svoj bend 500 m, s katerim sodeluje z največjim zadovoljstvom, saj se s fanti res ujamejo. Sodeluje tudi z enim večjih producentov pri nas, Tadejem Miheličem, sinom g. Franca Miheliča, ki je spisal in priredil mnoge uspešne pesmi, poleg tega pa še s tujci iz Španije, Švedske ter Velike Britanije.

Na MMS 2019 je nastopil pred tremi leti.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button