FESTIVALI

MMS 2018: Priljubljeni Prifarski muzikanti tokrat stavijo na srce

14. julija se bo v Portorožu odvil tradicionalni festival Melodije morja in sonca 2018, ki bo tudi tokrat potekal v portoroškem Avditoriju, kjer se bo predstavilo štirinajst izvajalcev. Vse izvajalce, tako kot vsako leto, tudi tokrat predstavljamo na Evrovizija.com. Dvanajsti po vrsti bodo na oder stopili Prifarski muzikanti (Vrni se, srce).

Prifarski muzikanti tokrat pod zaporedno številko 12.Foto: Alesh Maatko

In kdo sestavlja Prifarce?

Prifarski muzikanti so: Mitja Ferenc na berdi, kitari in bas kitari (drugi tenor), Valentin Južnič na bisernici (prvi bas), Martin Marinč na diatonični harmoniki (drugi bas), Toni Obranovič tudi na klavirski harmoniki (prvi tenor), Uroš Obranovič na bugariji (prvi tenor), Jernej Pečak na violini (drugi tenor) in Brane Počkar na braču (prvi bas).

Prifarski muzikanti so se v slovenskem prostoru uveljavili kot reprezentančna skupina na področju etno glasbe. Svojo 30 letno glasbeno pot so začeli pri Fari v Kostelu. Do danes pa izdali 27 zgoščenk. So 4-kratni zmagovalci festivala Narečnih popevk v Mariboru (2005, 2008, 2010 in 2011) in zmagovalci festivala Slovenske popevke po volji občinstva leta 2009. Prvo desetletje njihovega delovanja je bilo zaznamovano s širjenjem slovenske ljudske glasbe zunaj državnih meja, v zadnjem desetletju pa velik del svoje energije usmerjajo v redne, letne, tematske gala koncerte v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Lani so se s pesmijo Tako kot je, je prav na MMS uvrstili na tretjo mesto.

Letos znova sodelujejo na portoroškem festivalu Melodije morja in sonca, kjer bodo predstavili pesem Vrni se, srce. Gre za ljubezensko pesem, v kateri Mitja Ferenc objokuje dekle, ki jo je izgubil. “Znova sodelujemo z Žigo Bižalom, ki nam je za festivale narečnih popevk, ki so bili pred leti v Mariboru, napisal kar tri zmagovalne pesmi, z njegovo pesmijo Tisti nekdo pa smo zmagali celo na Slovenski popevki. Morda se nam lepa uvrstitev obeta tudi z njegovo Vrni se, srce! Če boste Vi tako želeli,” so dejali Prifarski muzikanti.

Prifarski muzikanti so na festivalu MMS nastopili tudi lansko leto.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button