EVROVIZIJA

Mesto Dunaj v Ljubljani predstavilo letošnji veliki evrovizijski izbor

Mesto Dunaj in avstrijska radiotelevizija sta v Mestnem muzeju v Ljubljani pripravila tiskovno konferenco, na kateri sta predstavila potek priprav na jubilejni 60. festival evrovizijske popevke, ki bo konec maja letos v avstrijski prestolnici.

Predstavitev je potekala v organizaciji Compress.Foto: Alesh Maatko

Posebej za naš portal evrovizija.com si je nekaj minut vzel tudi vodja
odnosov z javnostmi na Örf in dolgoletni vodja avstrijske delegacije Roman Horacek.

Posebnost predstavitve je bila, da so s seboj pripeljali tudi svoje predstavnike, skupino Makemakes, ki so se prvič srečali s slovenskima predstavnikoma Maraaya. Oboji so nastopili s svojima evrovizijskima skladbama v prijetnem druženju v atriju Mestnega muzeja po tiskovni konferenci.

Mestni muzej v Ljubljani je gostil slovenske in avstrijske evrovizijske predstavnike.Foto: Alesh Maatko

Kako si bosta stroške razdelila mesto Dunaj in avstrijska radiotelevizija?

Že pred časom smo objavili, da je celotni proračun prireditve 25
milijonov evrov.

Računamo, da bomo okrog 10 milijonov evrov pridobili od
sponzorjev ter od prispevka vseh sodelujočih držav. Kako natančno pa si
bosta stroške delila Dunaj in ÖRF pa še ni znano.

Roman Horacek,
vodja odnosov z javnostmi

Pred dnevi je na Dunaju potekal sestanek vodij delegacij vseh sodelujočih držav. Kakšne so bile njihove reakcije na vse, kar ste jim predstavili?
Kot gostitelj se nerad hvalim. Vodjem delegacij smo pokazali dvorano, ki je zdaj še daleč od videza, kakršnega bo imela med evrosongom. 7. aprila bomo začeli postavljati oder in preurejati dvorano. Vrhunec bo seveda 23. maja z velikim finalom. Predstavili smo jim tudi spremljevalni program, predvsem evrovizijsko vas, ki bo pred dunajsko mestno hišo. Pripravili smo tudi bogat dodatni program za vse nastopajoče, tako da si bo vsakdo lahko izbral nekaj zase: od turističnih obiskov do bungee-jumpinga. Vsi vodje delegacij, s katerimi sem govoril, so se zelo pozitivno izrazili o naših pripravah.

Na Dunaju se bo predstavilo 40 držav, prvič tudi Avstralija.Foto: Alesh Maatko
Roman HoracekFoto: Alesh Maatko

Mnogi oboževalci evrosonga so se pritoževali nad prodajo vstopnic – da prek interneta sploh niso priti v sistem. Kako komentirate te težave?
Prodaja vstopnic ni bila v pristojnosti avstrijske radiotelevizije, saj smo to zaupali zunanjim partnerjem. Osebno mi je žal vsakega oboževalca, ki je imel težave. Upoštevati pa je treba, da je v dvorani na voljo največ 11 tisoč mest za gledalce, povpraševanje pa je bilo veliko večje. Računamo, da bo na devetih prireditvah, ki bodo odprte za javnost (2 pofinala in finale s po dvema generalkama), v dvorani okrog 100 tisoč gledalcev. Popoldanske generalke so namenjene družinam. Veliki finale je popolnoma razprodan, zna pa se zgoditi, da bodo še na voljo kakšne vstopnice za generalke ali polfinale, če jih bodo vrnili sponzorji ali delegacije, za katere je rezervirano določeno število vstopnic.

Koliko novinarjev pričakujete?
Računamo, da bomo v tiskovnem središču sprejeli od 1600 do 1700 novinarjev, za katere bomo dobro poskrbeli.

Predstavitve sta se udeležila tudi naša predstavnika, duo Maraaya.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button