ZABAVNO & DRUŽABNO

Med najbolj priljubljenimi Google iskanji v letu 2021 v Sloveniji tudi Evrovizija

Evrovizija na 3. mestu iskanja

Spletni velikan Google je te dni objavil rezultate Leto v iskanju 2021, ki nudijo edinstven vpogled v najpomembnejše trenutke in trende letošnjega leta. Rezultati vključujejo tudi podatke o iskanjih na Googlu v Sloveniji. Razkrili so informacije katere stvari, osebe, dogodki in televizijske oddaje so med Slovenci v letu 2021 pritegnile največ pozornosti. Covid Sledilnik, vremenske informacije, pa tudi najuspešnejši slovenski športniki so med najbolj iskanimi pojmi v 2021.

Seznami temeljijo na iskalnih poizvedbah z največjim porastom prometa letos v primerjavi s prejšnjim letom.

Google iskanja 2021

In kaj prinašajo rezultati?

Šport ostaja pomembno zanimanje Slovencev, pričajo številna iskanja športnikov in športnih dogodkov v iztekajočem se letu. A ljudem v Sloveniji je tudi v 2021 življenje krojila epidemija novega koronavirusa. Kot namreč razkrivajo podatki o najbolj iskanih pojmih z iskalnikom Google v iztekajočem se letu, so Slovenci največ iskali podatke o epidemiji novega koronavirusa. Na prvem mestu seznama iskanj v Sloveniji je namreč Covid sledilnik.

Evrovizija se je tokrat po iskanju znašla na odličnem na 3. mestu, in sicer v kategoriji TV zabava.

Google iskanja

Kaj vse smo še iskali preko spleta?

Prebivalci Slovenije so v letu 2021 preko iskalnika Google zelo veliko iskali tudi informacije, povezane s šolo na daljavo. Pogosto iskana gesla, kot so cepljenje brez naročanja, izjava za prehod med občinami, potrdilo o cepljenju ali policijska ura pa pričajo, da so jih zelo zanimali tudi ukrepi za omejevanje epidemije covida-19. Veliko zanimanja je letos sprožil tudi referendum o zakonu o vodah.

Pandemska realnost (TOP 10)

  • Covid sledilnik, SMSPass, Cepljenje brez naročanja, Izjava za prehod med občinami, Potrdilo o cepljenju, Turistični boni 2021, Policijska ura, Enter Croatia, Digitalno potrdilo in Maske dol.

Aktualno-politična iskanja (TOP 10)

  • Referendum za pitno vodo, Plače policistov, Minimalna plača 2021, PKP7, Janja Sluga, Vlada RS, PKP8, Janez Poklukar, Zoran Stevanović in Tea Jarc.

Najbolj iskani dogodki v Sloveniji (TOP 10)

  • Pust, Dan državnosti, Velika noč, Prvi pomladni dan, Novo leto, Teden restavracij, Prazniki, Začetek šolskega leta, Zimske počitnice in Valentinovo.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Izvor
Slovenija v iskanju 2021Svet v iskanju 2021
Twitter
Back to top button