EMA

Mario Galunič si želi, da nam v Kijevu na Evroviziji uspe preboj v finale

Še preden bo Ema s finalom dosegla vrhunec, je želja odgovornega urednika razvedrilnega Maria Galuniča, da se z novim predstavnikom ali predstavnico v Kijevu uvrstimo v finale.

Mario Galunič je za Vikend dejal, da znana imena vlečejo, a bolj kot to potrebujemo res dobre skladbe.Foto: Jani Ugrin

Vse ostalo bi čutil kot poraz, je Mario Galunič povedal za Vikend – tedensko prilogo Dela in Slovenskih novic. Med drugim je tudi dejal, da je v tujini čisto vseeno, kdo pride na Evrovizijo. »Pomembno je, da vsi ostrmijo, ko odpre usta,« je razložil za Vikend. Njegova želja – kot tudi želja nas ljubiteljev Evrovizije in vseh Slovencev – je, da nam v Kijevu 9. maja (Slovenija bo nastopila v prvem predizboru, v drugi polovici tekmovanja) uspe preboj v veliki finale ter da bomo na tokratnem glasbenem tekmovanju med favoriti.

A roko na srce, želje vseh nas so na eni strani, na drugi strani so namreč pesmi, ki se prevečkrat spogledujejo s preteklimi glasbenimi vzorci. No, če je pesem dobra, kar smo na naši strani že večkrat poudarili, potem je lahko zapeta v katerem koli jeziku in jo lahko prepeva kdor koli. V vsakem primeru bo našla pot do poslušalcev in vrha. Če pa je pesem slaba in če jo naprimer zapoje vrhunski glasbenik, potem pa tudi želje ne pomagajo kaj veliko. Kakor koli, upajmo, da bo na Emi čimveč dobrih pesmi, ki se jih bomo še dolgo spominjali.

Mario Galunič (levo) je že pripravljen na vodenje velikega finala Eme.Foto: Alesh Maatko

Ema 2017 bo tokrat potekala na Gospodarskem razstavišče. Mario pravi, da gre za najambicijoznejši projekt v zgodovini slovenskih izborov.

Mario Galunič, ki se bo trem voditeljicam – Tanji, Tini in Maji – na odru pridružil v finalnem večeru, je za Vikend še dejal, da bo glasovanje na letošnji Emi malo podobno evrovizijskemu, saj bo tokrat svoje glasove oddalo šest različnih žirij. Za popestritev Eme pa obljublja tudi kakšnega gosta iz tujine.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X