LIVERPOOL 2023

Malta stavi na ples in na zasedbo The Busker

Zmagala skladba Dance (Our Own Party)

Težko pričakovani veliki finale je po četrtfinalnih in polfinalnih večerih doživela tudi Malta. Če smo najprej slišali 40 skladb, jih je za nacionalni izbor Malta Eurovision Song Contest ostalo le še 16. Ljubitelji Evrovizije si bodo večer glasbe in novih uspešnic zagotovo zapomnili, sploh ker sta bila tu kot voditelja še Glen Vella in Amber Bondin, ki sta zastopala Malto na evrovizijskem tekmovanju leta 2011 oziroma 2015.

In novi predstavnik je …

Finalisti tokratnega izbora so sicer bili: Nathan – Creeping Walls, Chris Grech – Indescribable, Maxine Pace – Alone, Fabrizio Faniello – Try to Be Better, Geo Debono – The Mirror, Brooke – Checkmate, Ian – On My Own, Eliana Gomez Blanco – Guess What, The Busker – Dance (Our Own Party), Giada – I Depend on You, Matt Blxck – Up, Cheryl Balzan – La La Land, Christian Arding – Eku Ċar, Ryan Hili – In the Silence ter Dan – It’ll be OK in Stefan – Heartbreaker.

Na koncu je zmagal trio The Busker, s skladbo Dance (Our Own Party). Fantje so osvojili 121 točk. Drugovrščeni Ryan Hili je s skladbo In the Silence prejel 85 točk, tretji pa je bil s skladbo Up Matt Blxck. Prejel je 76 točk.

Matla 2023 - The Busker
Malto bo predstavljala zasedba The Busker. Foto: Instagram Eurovision Malta

The Busker je malteška skupina, ki sta jo leta 2012 ustanovila Dario Genovese (kitara in vokal) in Jean Paul Borg (bobni in tolkala).

Dario in Jean sta kot prijatelja sta že sodelovala pri drugih glasbenih projektih, potem pa sta se zaradi odlične glasbene kemije in podobnih glasbenih okusov odločila, da skupaj ustvarita skupino, ki bo mešala pop/rock stil šestdesetih s folkom/rockom. Vmes sta se skupini pridružila še dva člana, in sicer David Grech (bas in klaviature) in Sean Meachen (saksofon). Do sedaj so izdali EP-je in albume. Telegram, njihov prvi LP, je bil v državi hvaljen s strani glasbenih kritikov.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button