EVROVIZIJA

Malmö: Za sliko bo skrbelo 23 kamer, v dvorani bo še 2083 luči

Izbor za pesem Evrovizije ni le triurni šov, kot ga lahko vidijo gledalci pred TV-sprejemniki, ampak tudi garaško delo za vse organizatorje in tehnično ekipo, ki se na sam izbor pripravlja mnogo prej, kot pa si lahko mislimo. Te dni bo Malmö Arena pravo mravljišče, saj bodo začeli postavljali oder.

Osnutek evrovizijskega odraFoto: SVT

Poleg evrovizijske dvorane bodo namestili še generatorje z močjo 6 megavatov in tako poskrbeli, da električne energije ne more zmanjkati. Takšen rezervni scenarij – za primer električnega mrka – je sicer v navadi že vsa leta.

Za vse skupaj bodo tako v Malmö Areni – da bo ‘zvok in slika kot se šika’ – precej stresno. Vso opremo bodo pripelajli s tridesetimi velikimi tovornjaki, v sami areni pa bodo uporabili 24 kilometrov signalnih kablov, 40 kilometrov napajalnih kablov, 800 premikajočih luči, 1283 ostalih luči, 210 zvočnikov, 8 zočnih konzul. V sami dvorani bo med drugim najmanj 23 kamer, štirje grafični oblikovalci bodo skrbeli za nemoten potek grafike, na samo streho nad odrom pa bodo lahko namestili do 200 ton opreme.

Foto: malmoarena.com
Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button