TORINO 2022EMA 2022

LPS z avtobusom v Torino

Pred nastopom jih čakajo vaje

Večmesečnih priprav na Pesem Evrovizije 2022 je konec. Naši evrovizijski predstavniki LPS so na Dolgem mostu v Ljubljani pomahali v slovo in se dan pred uradnimi in prvimi vajami odpravili v Torino, kjer jih čaka eden izmed najbolj pomembnih nastopov. Kot so nam zaupali pred odhodom se naši glasbeniki najbolj veselijo dobre hrane, dobrih ljudi in dobre glasbe. Poleg tega pa se Filip Vidušin, Gašper Hlupič, Mark Semeja, Zala Velenšek in Žiga Žvižej veselijo preostalih glasbenikov oziroma tekmovalcev, ki jih bodo spoznali v času bivanja v Torinu.

Po zmagi na EMI 2022 se niso zavedali, da bodo imeli veliko obveznosti.

Dve vaji, dve novinarski konferenci

Tako kot je v navadi bo imela vsaka sodelujoča država dve vaji, kateri bosta sledili še dve predstavitvi za medije. LPS tako čaka prva vaja 30. aprila med 13.40 in 14.10 uro, med 15.40 in 16. uro pa se bodo prvič predstavili sedmi sili in evrovizijskim oboževalcem. Ta dan bodo naši glasbeni srednješolci vpeti v priprave med 12. in 17. uro. Drugo vajo bo imel LPS 4. maja. Ta bo nekoliko krajša, le dvajset minut, in sicer bo potekala med 11.40 in 12. uro. Temu bo sledila še druga novinarska konferenca, ki se bo zgodila med 12.50 in 13.10 uro. Naši glasbeni bodo nato ‘prosti’ vse do nedelje, 8. maja, ko se bodo sprehodili po rdeči preprogi. S tem se bo uradno otvorila letošnja Evrovizija v Torinu. In kaj so povedali pred odhodom na 11-urno pot v Torino? Poglejte prispevek RTV Slovenija …

Pred odhodom v Torino je LPS posnel še studijsko verzijo Diska, ki je produkcijo nadgrajen, aranžma, kot pravijo, pa ostaja isti.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button