EMA

København 2014: Kaj tuji mediji mislijo o Tinkari in naši drugi vaji

Včeraj je končno napošil čas za resnico, saj so v dvorani B&W potekale odprte vaje za vse medije. Svojo drugo vajo je opravila tudi Tinkara Kovač in ponosno lahko rečemo, da je svoje opravila več kot odlično. Kaj pa o njeni drugi vaji mislijo tuji mediji? Poglejmo …

V teh dneh kar mrgoli novinarjev v areni B&W. Tudi včeraj ni bilo nič drugače, ko je na oder stopila naša odlična Tinkara Kovač. In ker kar nekaj tujih evrovizijskih strani dogajanje komentira v živo si poglejmo, kaj so si zapisali o naši drugi vaji. Zanimalo pa nas je tudi, kaj si obenem mislijo o Tinkari.

Se Sloveniji letos znova obeta finale?Foto: Alesh Maatko

Na strani escxtra.com, katere ekipa budno spremlja vaje že od vsega začetka, so navdušeni nad odrskim nastopom in obleko naše pevke. Tinkara pa jih je menda razočarala z vokalom. Na svoji strani so člani ekipe zapisali: “Oder je znova zavzela predstavnica Slovenije, Tinkara. Oder je odet v čudovite modre odtenke, kar se izredno poda Tinkarini opravi. Vokalno se pevka ni povsem izkazala. Četudi sam nastop izgleda odlično na televizijskih ekranih, ne bi bil prepričan, da se uvrsti v finale.”

Nad našo vajo pa so bili veliko bolj navdušeni uporabniki na Twitterju. Velika večina le teh Sloveniji napoveduje finale. 

“Tinkara je v čudoviti modri obleki, oder izgleda odlično. Pevka poje brezhibno in brez problema »proda« svoj nastop. Finale brez dvoma!”

“Vokali slovenske predstavnice so odlični. Če ste mislili, da se je Tinkara predala ste se zmotili.”

Zagotovo pa je velik vtis naša izkušena Primorka naredila na novinarje grške evrovizijske strani, oikotimes.com. Omenjena stran je sicer znana po ostrih kritikah za evrovizijske prestavnike, naša Tinkara pa jih je tokrat povsem osupnila.

“Seveda, kako iznajdljivo. Vrteči se efekt za Slovenijo. Priznam, vse skupaj izgleda zelo dobro. Tinkara je izredno talentirana pevka, pokazala nam je odličen nastop. Skladba »Round and Round« bi se iz prvega predizbora v veliki finale uvrstila brez težav, iz drugega predizbora bo pa malo težje. Vsekakor pa moramo priznat, da se slovenska delegacija zelo trudi in če smo iskreni bi si nedvomno zaslužili finale.”

Tinkara je s svojo drugo vajo navdušila številne tuje medije.Foto: Alesh Maatko

Malce bolj črnogledi pa so bili  znova novinarji strani escdaily.com. Kratko in jedrnato so zapisali.

“Če ste pravi evrovizijski oboževalec, potem zagotovo veste, da se flavte nikoli niso obnesle na evrovizijskem odru. Tinkara, letošnja predstavnica Slovenije je vokalno precej šibka. Otvoritveni kader nastopa so spremenili na bližnji posnetek pevke in njenega instrumenta.”

Če smo mislili, da so bili nad njenim nastopom navdušeni samo na strani oikotimes.com, smo se zmotili. Nedvomno je velik vtis naša druga vaja naredila tudi na novinarje strani wiwibloggs.com. Dogajanje v areni spremljajo trije člani ekipe. Wiwi, Patrick in Judit so zapisali.

“Slovenska predstavnica je bila moja favoritka že pred začetkom vaj in upravičeno ostaja na tem mestu tudi po drugem krogu evrovizijskih vaj. Tinkara na odru blesti v čudoviti obleki, kar še dodatno popestri njen nastop. Zagotovo najbolj podcenjena skladba letošnjega izbora. Če vam iskreno povem, bom zelo jezna če se Slovenija letos ne uvrsti v finale.”

“Obožujem Tinkaro! Tole je nedvomno veliko boljše, kot prva vaja. Odlične vokalne sposobnosti, čudovita obleka. Tinkara na odru izgleda, kot prava slovenska boginja. Nastop sicer ni nič posebnega, na trenutke mogoče vse skupaj deluje, ampak vsekakor zelo dobro. Čestitke Slovenija.”

“Round and Round je zagotovo odlična skladba, obožujem zvok flavte. Tinkara si zagotovo zasluži mesto v finalu.”

Tinkara je včeraj nedvomno pokazala iz kakšnega testa je in marsikomu zaprla usta. Nad njeno vajo so bili navdušeni tudi na strani eurovisionary.com.

Slovenska ekipa je blestela na svoji drugi vaji.Foto: Alesh Maatko

“Tinkara Kovač nam je ponudila zelo samozavestno in odlično drugo vajo. Pevka izgleda zelo elegantno na odru. Nastop se začne z igranjem flavte, nato pa se skladba in tudi nastop vedno bolj razvijata. Njen vokal je brezhiben in prepričljiv. S seboj je pripeljala tudi tri spremljevalne vokalistke. V ozadju vidimo kombinacijo modre in črne barve, kar se nato proti koncu nastopa spremeni v rumene in oranžne odtenke. Zelo prepričljiva druga vaja za Slovenijo. Evropa, a si pripravljena na finale Slovenije?”

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button