EMA

København 2014: Tinkara Kovač na vaji pokazala iz kakšnega testa je

Nestrpno smo jo pričakovali in dočakali – drugo vajo Slovenije na odru dvorane B&W Hallerne. Tinkara se je s svojo ekipo znova izkazala in upravičila pričakovanja, ki jih do njenega nastopa gojimo doma. Poglejmo, katere spremembe je doživel Tinkarin nastop …

Tinkara Kovač na drugi vaji.Foto: Alesh Maatko

Nastop je bil tako vokalno kot vizualno še močnejši in boljši od tistega na prvih vajah. Raay je tik pred tem, ko je z dekleti stopil na oder, povedal: “Spremenili smo zgolj nekaj malenkosti. Ena od njih je ta, da bo Tinkara danes nosila drugačne čevlje. Imeli pa smo tudi nekaj prošenj glede kadriranja oz. kamer. Ekipa diha kot eno, vse samo za to, da bi se naša pevka počutila najbolje. Skupaj gremo skozi vsak posamezen korak našega nastopa, da vidimo, kaj bi še lahko izboljšali in prilagodili, da bi se Tinkara na odru počutila varno in udobno. Ne nazadnje se mora ta občutek prek kamer prenesti tudi med gledalce prek TV-zasloni,” je o timskem duhu naše posadke še povedal Raay. 

Nastop se bo začel s Tinkarinim igranjem na flavto, kamere pa jo bodo snemale čisto od blizu. Obleko, v kateri se bo predstavila, že poznamo – gre za kreacijo Svetlane Visintin v modri barvi z dolgimi rokavi, ki ima podložena ramena in unikaten ovratnik. Krasita jo črna čipka in črni kristalčki. Mnogi so jo opisali kot pravljično. Usklajena je z opravami Nike, Lee in Manca, ki so oprav tako odete v črno, na ramenih pa imajo detajl z modrimi bleščicami.

Scena je ob naši skladbi res veličastna.Foto: Alesh Maatko
Tinkara Kovač in spremljevalne vokalistke.Foto: Alesh Maatko

Ozadje je večji del pesmi v temnih barvah, struktura kocke pa ima rumene lučke, ki ponazarjajo zvezdnato nebo. Na zaslonih na tleh pa se okrog Tinkare pojavljajo krogi, ki se seveda ujemajo z besedilom pesmi. Prav tako bo tudi kadriranje, saj snemalca ves čas krožita okrog naše izvajalke, s čimer je, po mnenju mnogih, ustvarjen hipnotičen učinek in občutek. Med zadnjo ponovitvijo refrena ozadje oživi, spremeni se namreč v živahne zlato-rumene odtenke. Kadri se razširijo in gledalci dobimo čisto drugačen vtis celotnega slovenskega nastopa. 

Tinkara Kovač bo v drugem predizboru nastopila predzadnja.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button