LIVERPOOL 2023

Kje vse se bodo zgodila predevrovizijska druženja?

Joker Out čaka Carpe Diem ESC tour

Glede na to, da so za Pesem Evrovizije 2023 izbrane prav vse pesmi, so na vrsti tradicionalne promocije in predevrovizijska druženja ter zabave. Premnoge odmevne koncerte pred aktualnim izborom organizirajo evrovizijski oboževalci, ki tako pobližje spoznajo svoje favorite, poleg tega pa so na takšnih dogodkih tudi nekateri pretekli evrovizijski predstavniki in tudi zmagovalci. Tako oboževalci in mediji, ki pokrivajo dogodke, pa vse skupaj izkoristijo za intervjuje in reportaže.

Nuša Derenda
Nuša Derenda potuje v Amsterdam. Foto: Alesh Maatko

Najbolj odmevne zabave

Do Liverpoola je previdenih šest večjih predzabav, ki se bodo zgodile po evropskih prestolnicah. Tu bo Barcelona, Varšava, Tel Aviv, Madrid, Amsterdam in za piko na i še London. V Španiji se bo predvidoma zbralo najmanj 14 evrovizijskih predstavnikov, v Varšavi pa okrog ducat. Odmeven bo tudi izraelski dogodek Israel Calling v Tel Avivu ki ga bosta povezovala Dafna Dekel in Sigal Shachmon, voditelja Evrovizije 1999.

Še kako odmevna zabava pa bo v Madridu, kjer se pričakuje več kot 20 evrovizijskih predstavnikov. Španci so sploh znani kot veliki oboževalci Evrovizije! Nato v Amsterdamu sledi tradicionalni Eurovision in Concert, kjer bo prav tako nastopilo več kot 20 evrovizijskih predstavnikov 2023. Med nastopajočimi bo tudi Nuša Derenda, in sicer na posebnem dogodku Amsterdam Calling, na katerem bodo nastopili pretekli evrovizijski predstavniki. Za piko na i pa bo London gostil evrovizijsko zabavo, nakateri bo nastopilo vsaj 17 evrovizijskim predstavnikov 2023.

Amsterdam 2023
Vsako leto so še kako odmevna ESC srečanja v Amsterdamu. Foto: Eurovision in Concert

Predevrovizijska druženja 2023

Marec

  • 25. Španija: Barcelona Eurovision Party

April

  • 01. Poljska: Eurovision Pre-Party
  • 03. Izrael: Israel Calling
  • 07. Španija: Welcome PrePartyES Madrid
  • 08. Španija: PrePartyES Madrid
  • 14. Nizozemska: Amsterdam Calling
  • 15. Nizozemska: Eurovision in Concert
  • 16. Velika Britanija: London Eurovision Party
Joker Out
Joker Out čaka Carpe Diem ESC tour. Foto: Urša Premik
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button