ZABAVNO & DRUŽABNO

KiNG FOO: Lahko nam uspe prav vse, če si to le dovolj želimo

Ena izmed najhitreje vzpenjajočih se skupin na slovenski glasbeni sceni nas je zopet začarala – tokrat s skladbo Beautiful World, ki že v naslovu nosi pozitivno sporočilo. Skozi globino čudovite melodije, ki se, kot naša želja biti vedno boljši, nenehno stopnjuje, se prepleta še čustveno besedilo.

Poznani po svoji energičnosti, avtentičnosti in nepredvidljivosti.Foto: Max Petač

Lahko nam uspe prav vse, če si to le dovolj želimo. Močno sporočilo pesmi in čustven videospot vas bosta pustila brez besed!

V videospotu režiser Matej Sušnik prikaže čudoviti svet skozi barve,
svetlobo in naravne pojave. Priprave na snemanje sicer niso bile
romantične kot spot sam, saj je bilo potrebno na sredino ogromnega
travnika v Medvodah v temi prinesti 250 kg težak klavir. Je pa vsekakor k
magičnosti videa doprinesla rosa na klavirju in objemi lučk.

To nas spodbuja, da se moramo najprej zazreti vase in s tem, ko najdemo iskreno ljubezen do sebe, dobimo moč, da lahko privlačimo zunanji svet, kot si ga zamislimo. Sprejemanje samega sebe, svojih čustev in iskanje moči v težkih trenutkih je čista ljubezen, ki nam daje lepe misli, lepe besede in z njo začrtamo našo okolico in svet.

K še večji magičnosti pesmi doprinesejo gospel vokali, ki jih je avtor glasbe Rok Golob, skladatelj, producent, multi-instrumentalist in bobnar skupine, vnesel v aranžma. Tako kot je gospel glasba resnice, glasba brez časovnih in prostorskih meja, takšna je nova skladba – s svojim močnim sporočilom se dotakne prav vsakogar. Pevka Aleksandra Josić pa jo je, kot ponavadi, še dodatno dvignila z doživeto interpretacijo in iskreno, notranjo energijo.

KiNG FOO-ji znova prikazujejo širok spekter emocije in globine.Foto: Max Petač

Za čudovito skladbo se skriva lepa glasbena zgodba

V norem tempu današnjega življenja lahko hitro pozabimo na bližnje. Tudi
nase. Prihaja čas, ki ga večina preživi v krogu svojih domačih. In ker
je dom tam, kjer so tisti, ki nam pomenijo največ, naj vas pesem vedno
znova opomni, da ne obstaja tako močna ovira, ki bi vam preprečila biti s
svojimi ljubljenimi. Za najbližje ni nobena pot predolga in noben korak
odvečen. Če je ljubezen dovolj močna, nas ta lahko popelje kamorkoli.

Po odmevnem nastopu na slovenski popevki 2016 kjer so s pesmijo Začaraj Me pobrali nagradi strokovne žirije za najboljšo izvedbo, najboljši aranžma, kot najboljše pa so jih izbrali tudi ostali nastopajoči, so KiNG FOO v leto 2017 stopili s tretjim videospotom za pesem Lebdenje in se zavrteli v finale EME s pesmijo Wild Ride. Istega leta so izdali svoj prvenec Galaxie, katerega izid so pospremili z velikim koncertom v ljubljanskem Cirkusu. Slovenski kvartet, ki ga sestavljajo Aleksandra Josić, Rok Golob, Matej Sušnik in Peter Hudnik, od leta 2015 redno doprinaša kvalitetno glasbo, ne samo v Sloveniji, amak tudi v svetu – v Srbiji, Švici, na Hrvaškem, Portugalskem in celo na Kitajskem. Nov, že drugi album, se je nedavno začel s singlom Rock the Sound, nadaljuje pa se še bolj emocionalno z Beautiful World.

Zasedba KiNG FOO se je med drugim predstavila tudi na Emi.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button