LIVERPOOL 2023

Kdaj bo znano evrovizijsko mesto 2023?

BBC pojasnil proces izbiranja

Glede na to, da v Veliki Britaniji trenutno velja veliko zanimanje za evrovizijsko mesto 2023, je britanska nacionalna televizija BBC sporočila nekaj več podrobnosti.

Mesto, ki želi gostiti Pesem Evrovizije 2023 mora svojo prijavo, ki je brezplačna, poslati po e-mailu. V tem primeru gre za dvostopenjski proces. Po prvi prijavi bo sledil pregled vseh vlog, nato pa bodo v ožji izbor uvrstili tista mesta, ki izpolnjujejo vse zahteve in ki so sposobna gostiti tako veliko tekmovanje. Prednost pri tem bodo tudi dosedanji izvedeni veliki projekti in kakopak izkušnje. “Pričakujemo, da bo postopek zaključen jeseni. Takrat bomo objavili mesto, ki bo gostilo Pesem Evrovizije 2023,” je zaključil BBC.

Stroge zahteve

Morebitni kandidati za evrovizijsko prestolnico 2023 morajo izpolnjevati kar nekaj zahtev, poleg tega pa morajo dokazati, da zmorejo izpeljati tako velik dogodek, kot je Pesem Evrovizije. Prednost pri izbiri evrovizijskega mesta bodo imela tista prizorišča, ki lahko sprejmejo vsaj 10.000 gledalcev v areni, prav tako pa mora biti mesto zlahka dosegljivo za vse mednarodne delegacije, ne nazadnje pa mora imeti mesto dovolj hotelskih nastanitev.

Izbor mesta gostitelja Pesmi Evrovizije 2023 bosta določila BBC in EBU.

Glasgow
Glasgow že od vsega začetka vodi na stavnicah. Foto: Pixabay

Glavni favorit Glasgow na Škotskem

Na priljubljenih britanskih stavnicah še vedno vodi Glasgow (25 %) na Škotskem, ki je hkrati glavni favorit. Sledi mu Birmingham (20 %), nato so tu še Manchester (9 %), Liverpool (7 %) in Belfast (5 %), ki nekako zaokrožuje prvo peterico. London je zaenkrat na sedmem mestu …

REZULTATI ANKETE

Katero britansko mesto bi bilo po vašem mnenju primerno za Pesem Evrovizije 2023?

  • Liverpool (62%, 142 glasov)
  • Glasgow (25%, 57 glasov)
  • London (8%, 19 glasov)
  • Manchester (3%, 7 glasov)
  • Birmingham (2%, 5 glasov)

Skupno glasov: 230

Nalaganje ... Nalaganje ...
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Izvor
BBC - proces izbiranjaBBC - dodatna pojasnila
Twitter
Back to top button