MISIJA LIVERPOOL 2023

Joker Out: Zakričite na ves glas!

Prihajajo Stožice

Joker Out pred največjim samostojnim koncertom kariere predstavljajo novo skladbo Sunny Side Of London. Nova plesna in hitra melodija povabi vse, ne glede na to kdo so in kaj počnejo, da zakričijo na ves glas! Glasbena misija v formi Jokerjevskega klasičnega ‘shagadelic’ rokenrola je tako s skladbo Sunny Side of London  še prodornejša.

Joker Out
Joker Out Foto: Urša Premik

Novo poglavje v karieri

V samo desetih mesecih letošnjega leta so Joker Out iz najbolj priljubljene zasedbe v Sloveniji s svojo glasbo omrežili še Evropo. Z novim singlom in že nekaj časa razprodano Areno Stožice pa začenjajo novo poglavje v karieri.

Metafora za koncert

Pesem Sunny Side of London je po besedah zasedbe metafora za njihov koncert. Koncertno prizorišče je namreč prostor, kjer se skupina in oboževalci počutijo mirno in domače. In je prostor, ki sprejme vsakogar, ne glede na natančno geografsko lokacijo. London se je v naslov prikradel na prvi turneji po Veliki Britaniji, saj je pevčev prvi jutranji pogled skozi okno turnejskega avtobusa ujel s soncem obsijano slovito Westminstrsko palačo. Nasprotno pa je glasbeni video večinoma sestavljen iz posnetkov razprodane britanske turneje in prikazuje neverjetno pristen odnos, ki ga imajo mladeniči s svojimi oboževalci.

Joker Out
Kmalu jih čakajo razprodane Stpžice. Foto: Urša Premik

Skandinavska turneja

Skladba Sunny Side of London je sicer v živo že zazvenela na koncertu v petek, 22. septembra, na zadnjem datumu razprodane skandinavske turneje. Od 18. do 22. septembra so namreč Joker Out nastopili v Oslu, Stockholmu, Helsinkih, Turkuju in Tampereju. Pred prvim koncertom je bila skupina v Oslu posebna gostja na nastopu Elvisa Costella, s katerim so izvedli skupni singel New Wave. Na nastopih v Helsinkih, Turkuju in Tampereju pa se je Jokerjem na odru pridružil še finski glasbenik Käärijä, ki je državo v znamenitem zelenem jopiču zastopal na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije.

Koncerti v sklopu skandinavske turneje so zadnji, preden se prižgejo žarometi in začne glasbena norija 6. oktobra v razprodani Areni Stožice.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button