ZABAVNO & DRUŽABNO

Al Bano držal polno dvorano v šahu

Nepozaben koncert v Cankarjevem domu

“Pojte! Petje je dobro za zdravje. Jaz sem živ dokaz za to.” S temi besedami je legendarni italijanski pevec Al Bano v torek zvečer zaključil svoj koncert v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. In cela dvorana je pela z njim. Pevec je julija dopolnil 80 let in je dve uri sam (v spremstvu štirih vrhunskih glasbenikov in dveh spremljevalnih pevk) držal polno dvorano v šahu. Večer je bil poln pozitivne energije, tudi erotične. Med občinstvom so bili sicer večinoma “sivi panterji in panterke” (zelo veliko je bilo tudi Italijanov), a če bi bil koncert pred petdesetimi leti, bi gotovo na oder leteli tudi modrci.

Al Bano
Al Bano v Cankarjevem domu. Foto: Janez Herman

Premnoge uspešnice

Koncert je bil nadvse prijeten sprehod po zgodovini italijanske (ne le) zabavne glasbe – ni manjkal niti znameniti zbor sužnjev (Va pensiero) iz Verdijeve opere Nabucco. Poklonil se je rojaku Domenicu Modugnu iz sosednje vasi v Apuliji, kjer je bil Al Bano rojen in še vedno tam tudi živi. Volare (Nel blù dipinto di blù) je pač nekakšna nadomestna italijanska himna. Počastil je tudi kolega Adriana Celentana (Azzurro) in Lucia Dalla (Caruso). Glavnino programa pa so sestavljale številne uspešnice s sanremskega festivala, na katerem je sam ali v duetu z nekdanjo soprogo Romino Power sodeloval kar petnajstkrat (Ci sarà, Felicità, Sharazan, niti evrovizijska Magic oh magic ni manjkala). Rominin pevski del sta opravili kar obe spremljevalni vokalistki, a itak se je znova izkazalo, da je bil Al Bano vedno dominanten v tem paru. Skratka – pojte! Al Bano s svojo energijo pri 80 letih dokazuje, da to res pomaga.

Al Bano
Al Bano v družbi spremljevalnih vokalistk. Foto: Janez Herman

Posebnega pozdrava je bil deležen tudi Goran Šarac, soprog pokojne Simone Weiss, s katero je Al Bano nastopal pred 25 leti.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button