MISIJA LIVERPOOL 2023

Joker Out: Vse v letu 2023 je gradilo ta nastop

'Live From Arena Stožice'

Joker Out - Stožice
Joker Out v Stožicah. Foto: Vita Orehek

Live From Arena Stožice

Skupina Joker Out za zaključek izjemnega leta 2023 prinaša še eno presenečenje – album in koncertni film Live From Arena Stožice, posnet na njihovem prelomnem koncertu v Areni Stožice, pred več kot 12.000 oboževalci. Album je že na voljo na glasbenih streaming platformah v petek, ekskluzivni koncertni film, ki ga je režiral njihov dolgoletni sodelavec Mark Pirc, pa bo izšel ‘na zahtevo’ na spletni strani jokeroutband.com 1. januarja 2024.

Prvi koncertni album skupine Joker Out je še eden od dokazov, da je petim fantom iz Ljubljane v enem letu uspelo obnoreti svet. Joker Out so postali največji regionalni bend nove generacije, in svet je njihov oder! Z objavo največjega večera njihove kariere ob koncu sezone, pa je tudi zahvala oboževalcem, ki so izkazali neverjetno podporo.

Slovenija 2023: Joker Out – Carpe Diem
Joker Out na evrovizijskem odru. Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Evrovizija in Stožice

“Nastop v Stožicah je bil za nas enako ali morda še bolj pomemben kot nastop na Evroviziji. Vse v letu 2023 je gradilo ta nastop, celo leto smo se mentalno pripravljali nanj in neopisljiva ekstaza nas je prevzela, ko smo stopili na oder in zagledali 12.000 ljudi, ki so bili tam samo za nas. V čast nam je bilo na odru za njih dati dušo in tudi oni so sebe izlili skozi glasilke. Njihovi glasovi bodo v naših srceh večno odmevali,” so ob izidu povedali člani skupine.

Koncert v razprodanih Stožicah je trajal dve uri, v njej pa so Kris, Bojan, Jan, Jure in Nace prepričljivo dali vse od sebe. Že v uvodnih skladbah Sunny Side Of London in Gola je bilo jasno, da se jim je od srca odvalil kamen, ker se je vse končno začelo. “Stožice, ste vi zares tukaj?” je vprašal Bojan in takoj izmeril ‘utrip’ občinstva – Ljubljana je proizvedla glasnost kar 127,9 dB in se znašla na vrhu lestvice najglasnejših oboževalcev skupine Joker Out! Sledil je divji glasbeni nabor – Bele sanje, Plastika, Proti toku, Dopamin, Padam, Demoni in Katrina ter A sem ti povedal in Omamljeno telo, kjer se jim je pridružila še brass sekcija.

Joker Out
Edinstven koncert v Stožicah. Foto: Vita Orehek

Nekdanja člana

V času koncerta sta na oder stopila še nekdanja člana skupine, Matic Kovačič in Martin Jurkovič, s katerima so Jokerji izvedli skladbo, Kot srce, ki kri poganja, nato pa so sledile pesmi Metulji, Vse kar vem in Barve oceana za konec prve ure koncerta. Ngvot, Vem da greš in Ne bi smel so bile zaključni trio osnovnega dela koncerta, ki se je nadaljeval po oglušujočih vzklikih in pozivih na bis. Sledile so Ona, Tokio, Umazane misli in čustveni Novi val, kjer so med izvedbo še bolj zadihali z občinstvom. Veličastni konec so pospremili preoblečeni v evrovizijske obleke in zaključili s hitom Carpe Diem in tako do vrhunca pripeljali največjo noč v njihovi dosedanji karieri.

Joker Out - Stožice
Nepozabna glasbena izkušnja za Jokerje in obiskovalce. Foto: Vita Orehek

Joker Out so v Stožicah z osupljivim svetlobnim, LED in pirotehničnim spektaklom postavili nov vizualni standard na slovenski glasbeni sceni. Režija koncerta je bila tako rezultat štiriletnega tesnega sodelovanja benda in ekipe Studia 7.

Album Live From Arena Stožice bo oboževalce skupine popeljal v leto 2024, za katerega so že načrtovane velike stvari. Od marca do sredine aprila bodo Joker Out odigrali svojo prvo večjo evropsko turnejo. Nova serija nastopov, tokrat poimenovana See You Soon, bo vključevala 13 držav, med njimi prvič Francijo, Belgijo in Italijo, ter 21 koncertov v nekaterih kultnih svetovnih dvoranah, med drugim tudi O2 Shepherd’s Bush Empire. Znani pa so tudi že datumi nekaterih festivalskih koncertov, med drugim tudi EXIT (10.-14. julij, Novi Sad) in Sziget (7.-12. avgust, Budimpešta).

Joker Out - Stožice
Joker Out pripravili pravo glasbeno poslastico. Foto: Vita Orehek
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button