ZABAVNO & DRUŽABNO

Joker Out prvič ob bok najpopularnejšim balkanskim izvajalcem

Music Awards Ceremony (MAC) 2023

Le še slab teden dni nas loči do Music Awards Ceremony (MAC) 2023, ekskluzivne podelitve nagrad regionalnim glasbenim ustvarjalcem. 25. in 26. januarja se bo v beograjski Areni Štark zbrala smetana talentiranih glasbenikov, med nominiranimi pa se je letos znašlo kar 30 Slovencev.

Evrovizijski Joker Out

Med drugim se s skladbo Barve oceana najbolj vroča glasbena skupina pri nas, Joker Out, poteguje za laskavi naziv v kategoriji rock skladba leta, na spektakularni podelitvi pa bodo tudi nastopili. “Nominacije v tujini nam ogromno pomenijo. So resna potrditev, da smo z našim ustvarjanjem uspeli očarati tudi na večjih in bolj konkurenčnih trgih izven meja Slovenije. Posledično nam tudi odpirajo vrata za nastopanje v tujini, kar je naša velika želja. Vsekakor je nominacija na tuji podelitvi glasbenih nagrad, kot je MAC, odlično izhodišče za predstavitev tuji, v tem primeru Balkanski, publiki, ki jo bomo morali očarati za dobro uvrstitev na ESC.”

Joker Out
Joker Out čaka nastop v Beogradu. Foto: Primož Lukežič

Nastopili bodo na glasbenih nagradah MAC, skladba Barve oceana pa lahko postane tudi regionalna rock skladba leta.

Mladi fantje, ki nas bodo maja zastopali na Pesmi Evrovizije v Veliki Britaniji si bodo oder beograjske Štark Arene delili z drugimi lokalnimi zvezdami, kot so Jelena Rozga, Aco Pejović, Saša Matić, Teodora, Voyage, Zera, Crni Cerak, nastopila pa bo tudi lanskoletna predstavnica Srbije na ESC Konstrakta.

Za MAC nagrade se letos poteguje kar 30 Slovencev. Med nominiranci lahko tako zasledimo mlad dvojec zalagasper, ki v svoji knjigi dosežkov že beleži odlično uvrstitev na Pesmi Evroviziije leta 2019, tokrat pa se med drugim poteguje tudi za prestižni naziv UNICEF album leta. Največ nominacij letos, kar štiri, so pripadle trap kraljici balkana Senidah, raperka Masayah in pevec David Amaro pa sta si priborila vsak po dve nominaciji. Med nominiranci ne manjkajo niti izkušene domače zvezde, kot so Jan Plestenjak, Nina Pušlar, Manca Špik, Vili Resnik in Gušti. Za mladostno energijo in svežino pa na seznamu skrbijo LPS, MRFY, Luma, Nina Donelli, July Jones, Mia Guček ter BQL.

Glasovanje za regijske talente poteka na uradni spletni strani MAC nagrad, kjer je na voljo tudi celoten seznam nominirancev (www.musicawardsceremony.rs) in v brezplačni aplikaciji eFinity.

Music Awards Ceremony
Nominirani so tudi slovenski glasbeniki. Foto: Music Awards Ceremony
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
Twitter
Back to top button