MISIJA LIVERPOOL 2023

Joker Out iskreno pred glasbenim spektaklom leta

Stožice, 6. oktobra

V drugi polovici septembra se je zaključila prva nordijska turneja skupine Joker Out. Pet razprodanih koncertov na Švedskem, Norveškem in Finskem je z evforičnim odzivom občinstva pokazalo, da je tudi sam sever Evrope ogromna baza oboževalcev naše največje skupine.

Joker Out
Joker Out osvojili sever Evrope. Foto: Dean Grainger

Zadnja postaja pred Stožicam

Koncerti v sklopu nordijske turneje so bili še zadnji, preden bo zasedba nastopila v ljubljanski dvorani Stožice. Na veselje številnih oboževalcev je šel pred dnevi v prodajo še zadnji kontingent izjemno omejenih vstopnic za Stožice, ki jih je mogoče kupiti na prodajnih mestih Eventima.

Pred Jokerji je torej največji samostojni koncert v karieri, kjer si bodo seveda želeli podreti rekord glasnosti iz Tampereja. Bojan, Kris, Jan, Jure in Nace, ki so maja 2023 zastopali Slovenijo na izboru pesmi Evrovizije v Liverpoolu, bodo nekaj mesecev po Liverpoolu pripravili glasbeno-vizualni spektakel v največji slovenski dvorani – v ljubljanskih Stožicah, ki se bo zgodil v petek, 6. oktobra 2023, z začetkom ob 20. uri.

Joker Out
Joker Out osvojili sever Evrope. Foto: Dean Grainger

Pričakujte nepričakovano

Jokerji obljubljajo balzam za ušesa in pašo za oči. Čudoviti oktobrski večer bo začinjen z marsikaterim presenečenjem, edinstvenim odrskim nastopom in, jasno, za fante značilnim shagadelic rock’n’rollom. Pričakujte vrhunski spektakel. Pričakujte mega učinke. Pričakujte nepričakovano.

Skupina Joker Out z organizacijsko ekipo zares daje vse od sebe, da bo koncert v dvorani Stožice (petek, 6. oktober 2023) nekaj posebnega. O tem, da bo šlo za glasbeni in vizualni presežek, ni dvoma, potrudili pa se bodo, da bo za vsakogar ta večer v večnem spominu ostal tudi kot celostno doživetje.

Joker Out
Joker Out osvojili sever Evrope. Foto: Dean Grainger

Nordijska turneja

Joker Out so nordijsko turnejo začeli 17. septembra, s posebnim gostovanjem na koncertu Elvisa Costella v Oslu, s katerim so izvedli skupni singel New Wave. Že naslednji dan so v Oslu združili moči z norveško zvezdo Alessandro, premierno predstavili novi singel in preizkusili igračko, ki jo bodo uporabljali na vseh prihodnjih koncertih – merilnik jakosti zvoka! Skupina bo namreč ugotavljala, kje živijo njihovi najglasnejši oboževalci, kar bodo na koncertih preverjali s pomočjo merilnika decibelov.

Joker Out so se nato podali v Stockholm, v klub Fryshuset Klubben, nato pa z nastopi nadaljevali na Finskem. Po vrsti so bili osvojeni Helsinki, Turku in nazadnje Tampere, kjer je bil dosežen trenutno najglasnejši rekord 127,3 dB. Na treh finskih nastopih se je zasedbi pridružil Käärijä, s katerimi so se zagotovo najbolje ujeli.

Joker Out
Joker Out osvojili sever Evrope. Foto: Dean Grainger

Razprodani

Turneja po državah severnega dela Evrope je Joker Out popeljala v tamkajšnje najbolj znane in cenjene klube, ki so jih brez težav razprodali. Dodatno potrditev priljubljenosti zasedbe pa so prinesli tudi rezultati platforme Spotify, saj se je njihova nova pesem Sunny Side Of London na Finskem uvrstila na seznam pesmi New Music Friday.

Ljubljanskemu koncertu sledijo razprodani nastopi v Zagrebu, Beogradu, Novem Sadu, Varšavi, Pragi, Amsterdamu, Madridu, Barceloni, Wroclawu, Poznanu in številnih drugih mestih.

Joker Out
Joker Out osvojili sever Evrope. Foto: Dean Grainger
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button