EVROVIZIJA

Je švedska zmagovalna pesem plagiat? Måns podobnosti ne vidi

Letošnji drugi preizbor je postregel z odličnimi skladbami, a prostor v finalu si je zaslužilo le deset najboljših. Med njimi pa ni bilo San Marina. Toda član njihovega dueta, Michele, je poskrbel, da te žepne državice z Apeninskega polotoka ne bomo kar tako pozabili …

San Marino se je dotaknil švedske pesmi.Foto: Alesh Maatko

Medtem ko je na odru stal favorit, Šved Måns Zelmerlöw, je na družabno omrežje Twitter zapisal: “Zakaj se mi zdi, da poslušam pesem Lovers on the sun Davida Guette? O, počakajte trenutek, saj ni ta pesem #Heroes #SWE 3 #Eurovision 2015 #building bridges …” Sledil je plaz tvitov, enega od njih je napisala tudi sočlanica dueta, Anita: “Tsk, tsk, tsk.” Ni ravno jasno, ali je s tem mislila Michela ali Månsa. Vse pa kaže na to, da je moral Michelu nekdo nekaj reči, saj je kmalu zatem spremenil svoj zapis: “Ej, ljudje, to je bila šala. Všeč mi je ta pesem. Res.

Tudi drugi opazili podobnost

Kakor koli, medtem se je na družbenih omrežjih našlo še kar nekaj
uporabnikov in tudi glasbenikov, ki jim je zgodba Lovers in Heroes še kako podobna.

Kaj
pravite pa vi, je podobna ali ne?

A mladeničeva ‘šala‘ ni šla kar tako mimo ušes novinarjev. Na tiskovni konferenci desetih finalistov drugega predizbora je Månsu italijanski novinar tvit omenil in ga prosil za odziv nanj. Šved je povedal:O tem smo se z ekipo že pogovarjali in ne zdi se mi, da sta si pesmi tako podobni. Mogoče so podobni deli, ko pesmi naraščata, a če analizirate tone, mislim, da ni dveh istih tonov, ki bi si sledita drug za drugim. Prav zato tudi ne vidim razloga, da bi šlo za plagiat. Žal mi je, če se njemu tako zdi.

Måns Zelmerlöw pravi, da si pesmki nista tako podobni.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button