EMA

Nepozabna izkušnja za Maraayo

Le nekaj minut po prihodu v Ljubljano sta Maraaya na novinarskem druženju – skupaj s predstavniki RTV Slovenija – spregovorila o evrovizijski zgodbi 2015. Raay in Marjetka sta sicer z nastopom zadovoljna, čeprav sta (tako kot številni Slovenci) pričakovala več.

Novinarska konferenca se je zgodila v studiu 1 TV Slovenija.Foto: Alesh Maatko
Foto: Alesh Maatko

Raay in Marjetka sta med pogovorom še posebej izpostavila, da se je Slovenija že drugič zapored uvrstila v veliki finale, njuna pesem Here For You pa se uvršča še na mnoge evropske glasbene lestvice. Ko sta potegnila črto sta ugotovila, da so pomembne predvsem nove izkušnje, teh pa na Dunaju ni bilo malo. Med drugim sta poskrbela za veliko promocije, kakršno zadnjih nekaj let na Evroviziji nismo ravno navajeni. Na Dunaj je slovenska delegacija namreč odnesla veliko promocijskega materiala, člana sta se udejstvovala tudi na stojnicah pred mestno hišo, kjer so ju številni obiskovalci evropskih držav prepoznali na vsakem koraku. Kot je dejal Raay, so želeli tri minute na odru oplemenititi z več dejavniki, nad mnogimi darili pa so bili presenečeni tudi drugi izvajalci. “Če bi šel še enkrat v to, bi se odločil za popolnoma enak način,” je dodal, ob tem pa pojasnil, da je Slovenija osma najuspešnejša država na evropskih glasbenih lestvicah. Med najboljših petdeset so se po Raayjevih podatkih uvrstili v Nemčiji, zjutraj so bili celo osmi na Švedskem, dobro pa kotirajo tudi na Nizozemskem, Finskem, v Grčiji in na Poljskem. Vse to je zagotovo uspeh!

Nastop na še kakšni novi Emi ne izključujeta.Foto: Alesh Maatko

Švedski predstavnik Mans Zelmerlöw je po mnenju Maraaye prepričal
predvsem z izvirnim nastopom, dobro pa je bila narejena tudi pesem.

Marjetka je še povedala, da so bili presenečeni in ponosni, da so dobivali točke iz držav, ki prej verjetno sploh niso vedele, da obstajamo. Če bi glasovala še Hrvaška, ki Sloveniji po navadi dodeli veliko točk, bi bila uvrstitev po njunem mnenju še višja. Raay je še dodal, da je bila Slovenija v polfinalu peta, 12 točk pa je med drugim prejela od Azerbajdžana …

Slovenijo sta zastopala s ponosom.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button