EMA

Izbor izbranih imen za Emo 2015 presenetil in razjezil naše glasbenike

RTV Slovenija je na četrtkovi Ponovoletni čajanki končala večtedenska ugibanja in razkrila osem izvajalcev, ki se bodo 28. februarja v studiu 1 TV Slovenija na priljubljenem izboru Ema potegovali za nastop na letošnji jubilejni Pesmi Evrovizije, ki bo potekala na Dunaju.

EMA 2015: Ponovoletna čajankaKdo so izbrani tekmovalciPresenečenje nad izbranim

Izbor razjezil kar nekaj glasbenikov

Po
razkritju imen za Emo 2015 se je na družbenih omrežjih in ‘na kavicah’ vnel pravi
besedni boj. Mnogi, ki so se spraševali,
zakaj so predvsem ‘ljudskim’ glasbenikom znova zaprli vrata, zakaj le osem imen ter zakaj ta neznana in
mlada imena, so bili resnično razočarani. “Tisti,
ki so res hitmakerji bodo sedeli doma in gledali to bedo, vnaprej
dogovorjeno in pol bodo spet vsi jokali, ko ne bomo nikamor prilezli,”
je bil le eden izmed vročih komentarjev, ki pa se bodo polegli le, če bomo dosegli vrhunski rezultat. A to je že druga zgodba.

Nabor za izbor Ema 2015, ki že močno buri duhove še preden se je dobro začel, je bil za marsikoga izredno presenetljiv in nepričakovan.

Clemensa poznamo le po skladbi Pozab na bonton oziroma Put your clothes back on, glasbeno ustvarjanje Tima Koresa – Korija je bilo do sedaj predvsem v okviru skupine In & Out, Jana Šušteršič je na Slovenija ima talent zmagala isti dan, ko se je iztekel rok za prijavo na Emo 2015, tako da se je njeno sodelovanje zdelo malo verjetno. Alya je nov album izdala konec novembra in je morala za festival pripraviti povsem novo pesem. Kdo bi si mislil, da se bo izmed vseh dosedanjih slovenskih evrovizijskih predstavnikov na predizbor vrnila ravno prekaljena evrovizijka Martina Majerle?! I.C.E. pa dokazujejo, da je Ema 2015 zanimiva tudi za evrovizijsko nekoliko manj tipične izvajalce.

Izbor osmih glasbenikov za Emo 2015 presenetil.Foto: Promo foto izvajalcev
Ula Ložar in Maraaya na lanski otroški evroviziji.Foto: EBU (Elena Volotova / Maria Mifsud)

Nič kaj presenetljivi pa nista preostali dve imeni. Pred slabim tednom smo poročali o MMC-jevi anketi, ki zastavlja vprašanje: »Kdo je vaš favorit, ki bi ga radi videli na letošnji Emi?« Izkazalo se je, da so bili pevci in skupine, ponujeni v anketi, lažni alarm, saj sta bila izmed njih izbrana le Rudi Bučar in duo Maraaya, ostali z izjemo Nike Zorjan pa so se med možnimi odgovori najbrž znašli zaradi svoje povezave z Emo 2011 (Nina Pušlar, Maja Keuc, Tabu in LeeLooJamais) in 2014 (Bilbi in Muff). Mimogrede, do sedaj je v anketi največ glasov prejela možnost »Noben izmed naštetih«, med izvajalci pa je največ ljudi glasovalo za Nino Pušlar, Majo Keuc in Maraaya.

Rudija Bučarja in Maraaya pa je pravilno napovedala tudi naša ekipa v izboru imen, ki bi jih bili radi videli na Emi 2015. Ostalih deset (Gal Gjurin, Nina Pušlar, Ana Soklič, Sara Kobold, Nuša Derenda, Helena Blagne, Hellcats, Čedahuči, Muff in Severa Gjurin) pa ostaja želja za prihodnje leto.

Kruha in iger nam, kot kaže, tudi letos na Emi – kjer upajmo, da bo v ospredju glasba – ne bo manjkalo.

Rudi BučarFoto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button