ZABAVNO & DRUŽABNO

Hamo & Tribute 2 Love zgroženi, do kam smo sposobni iti za ceno lastnega udobja

Spisek je predolg za eno pesem

Hamo & Tribute 2 Love že takoj na začetku leta predstavljajo novost – skladbo (in mini dokumentarec o ljubezni z napačno glasbo) Ideje Boga, ki je refleksija družbe in sveta novega tisočletja, ki se še vedno ukvarja z vojnami, razčlovečenjem, pomanjkanjem empatije, populizmi in ostalimi -izmi, ki ne iščejo rešitev, temveč poglabljajo nestrpnost, razslojenost, rasizem, nasilje, konflikt …

Spisek je predolg za eno pesem. Zato Hamo & Tribute 2 Love dvigajo roke s tega sveta. In dejanju primerno plešejo ob peklenskem ognju, ki je mnogokrat bolj prijetna izkušnja kot novice zadnjih dni.

»Nočemo biti prepametni, smo pa zgroženi, do kam smo sposobni iti za ceno lastnega udobja. Vse vojne tega sveta so tu zaradi Nas in ne zaradi Njih, bi bil lahko najbolj filozofski razmislek. Oni ne obstajajo, smo samo Mi, ki vzvišeno nekoga žalimo z Oni. Zato smo obsojeni na večni konflikt, na katerega lepimo obliže populizmov,« o skladbi dodajajo Hamo & Tribute 2 Love. »Ta pot nas pelje proti dnu in na to moramo opozarjati! To je naša dolžnost, če že ne samoohranitveni nagon,« so besede, s katerimi so ob izidu pospremili svojo novo skladbo Ideje Boga.

Hamo & Tribute 2 Love
Hamo & Tribute 2 Love Foto: Nadica Petrova

Videospot kot mini dokumentarec

Skladba Ideje Boga ima tudi svoj videospot oziroma, kot pravijo fantje, mini dokumentarec z napačno glasbo. Nastal je na Koncertu za lubezen Hamo & Tribute 2 Love v Križankah in je tako dokumentarni spomin na dogodek, ki je združil ljudi zaradi ljubezni. Kljub temu da imajo Ideje Boga nekoliko bolj pesimistično noto, se s sprehodom čez nastajanje koncerta zavemo, koliko optimizma premoremo, če je le kompas naravnan na ljubezen. V kamere jih je ujel Tadej Kreft, ki je tudi avtor mini dokumentarca o ljubezni z napačno glasbo. »Dolgo smo iskali sliko, video za Ideje Boga. Na prvo žogo bi bil to lahko apokaliptičen spot z ognjem in radioaktivnim prahom. Ampak to nismo mi. Mi smo ljubezen, zato smo apokalipso Idej Boga podložili z njenim nasprotjem, ljubeznijo. Mi še vedno, morda naivno, verjamemo, da bo v naši konfliktnosti ljubezen premagala zlo. Komad Ideje boga ne napoveduje prihodnosti, je samo opozorilo, kam pridemo po poti, po kateri stopamo. Mini dokumentarec pa želi pokazati drugo, boljšo, svetlejšo pot, tisto, kjer se imamo radi. Verjamemo, da je ta pot lepša in bolj prava.«

15. februarja 2024

Sicer pa Hamo & Tribute 2 Love pripravljajo novo dozo spomladanske ljubezni. V četrtek, 15. februarja, prirejajo koncert v Cvetličarni! A pozor, vstopnice še niso na voljo! V prodajo gredo v ponedeljek, 22. januarja 2024, in bodo samo prva dva dneva na voljo v posebni, poparčkani akciji: dve za ceno ene. In pozor, spomnimo: lani so Hamo & Tribute 2 Love razprodali Kino Šiška v rekordnih štirih urah.

Hamo & Tribute 2 Love
Hamo & Tribute 2 Love Foto: Nadica Petrova
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button