FESTIVALI

Radljevanje: Drugo edicijo festivala bo odprl Kreslin

Športna hiša Radlje ob Dravi, 2. 2.

Radlje ob Dravi, najlepše manjše slovensko mesto, postajajo prepoznavno festivalsko prizorišče. Prvo leto festivala Radljevanje, radeljsko kulturno popotovanje, je radeljska kulturna prizorišča napolnilo z ljubitelji dobrih koncertov in drugih zvrsti odrske umetnosti. Odprtje druge edicije festivala z Vladom Kreslinom v spremstvu zasedb Mali bogovi in Beltinška banda obeta uspešno nadaljevanje te edinstvene koroške zgodbe.

V Radljah ob Dravi je v lanskem letu uspešno zaživel pisan sklop prireditev pod skupnim imenom Radljevanje, radeljsko kulturno popotovanje, ki Dravski dolini daje novo raven kulturnega dogajanja. Da »Radljevalci« delajo in razmišljajo v pravo smer, potrjuje dejstvo, da so bili vsi dogodki, koncerta MI2 in Magnifico ter stand up večer s Tadejem Tošem, že v prvem festivalskem letu razprodani, za Avsenikov večer – 70 let Avsenikove glasbe, pa so vstopnice pošle že dober mesec dni pred sklepnim dogodkom letošnjega festivala. Navdušeni odzivi obiskovalcev od blizu in daleč so vsekakor dobra popotnica za naprej.

Vlado in Milan Kreslin
Vlado in Milan Kreslin Foto: Denis Cizar

Izredno plodoviti in priljubljeni kantavtor iz Prekmurja, Vlado Kreslin, je živa legenda slovenskega kulturnega prostora.

Neodkriti biseri

Organizatorji festivala, ŠKTM Radlje ob Dravi, s svojimi dogodki želijo izpostaviti naravne lepote, turistične znamenitosti ter pozitivno energijo svoje doline, saj prav ti neodkriti biseri Slovenije dodajajo vrednost njihovim prireditvam. Poleti so obiskovalci radeljsko kulturno popotovanje lahko združili s kopanjem v edinem slovenskem biološkem bazenu v Vodnem parku Radlje, obogatili z obiskom kulturnih znamenitosti ali popestrili z rekreativnimi dejavnostmi v neokrnjeni naravi. Na zimske radosti pa v Dravski dolini vabi butično smučarsko središče v Ribnici na Pohorju. Nepozabna glasbena izkušnja, prepletena z obiskom smučišč, tekaških in sankaških prog ter neskončnih poti za raziskovanje zimske pokrajine, obiskovalcu nudi edinstveno kombinacijo doživetij.

Velikan slovenske glasbe

Radljevanje bo v orbito slovenskih festivalskih dogodkov leta 2024 izstrelil Vlado Kreslin z zasedbama Mali bogovi in Beltinška banda. Koncert bo 2. februarja v Športni hiši Radlje ob Dravi. Vstopnice lahko kupite tukaj.

Mali bogovi in Beltinška banda
Mali bogovi in Beltinška banda Foto: M. Mirt
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button