ZABAVNO & DRUŽABNO

Gojmir Lešnjak kot rock pevec Gojc

Moj živòt je ROKentROL

Satirični rock kabaret – glasbena komedija v produkciji zavoda Smejmo se, Moj živòt je ROKentROL ali kot pravi Gojc “Moje življenjsko delo”, je svoj premerni ljubljanski odrski krst preživela pretekli teden na odru Pionirskega teatra v Festivalni dvorani. Pod aktualni gledališki dogodek in svežo simbiozo koncertnega fleša v gledališko scenski uprizoritvi so podpisani: avtorja in režiserja Gojmir Lešnjak Gojc in Jaša Jamnik, odlična glasbena zasedba VIS d’Dohtars, ki jo sestavljajo kitarski virtuoz Robert Pikl, izjemni Jože Hauko na basu, udarni Peter Ogrinc na bobnih, briljantni klaviaturist in glasbeni vodja Miran Juvan ter ostala nezamenljiva ekipa kostumografinja Alja Drame, scenograf Damir Leventić, tehnični vodja predstave Janez Draksler in oblikovalec Boštjan Majcen.

Gojmir Lešnjak Gojc in Jaša Jamnik
Glasbena komedija Moj živòt je ROKentROL, po uspešni premieri … Foto: Vito Tofaj

Ko koncert zmotijo vsiljivci

V uprizoritvi se Gojmir Lešnjak prelevi v rock pevca Gojca in se sprehodi skozi trinajst avtorskih songov. Vtis rock koncerta vedno znova zmotijo različni vsiljivci: hišnik, novinar, akviziter, poslovnež … (odrsko jih upodobi Jaša Jamnik), ki se zapletejo v najrazličnejše nesporazume in konflikte z vsemi nastopajočimi.

Glasbeno scenski dogodek Moj živòt je ROKentROL je privabil številne privržence rock glasbe in odrske umetnosti, ki so uživali v uro in pol dolgi predstavi, polni različno žanrskih glasbenih ritmov in aktualnih vse življenjskih dialogov. Na predstavi smo lahko srečali številne poznavalce glasbe in gledališčne umetnosti, med drugim Damjano Golavšek, Čarlija Novaka, Alenko Godec, Simono Vodopivec, Jureta Franka in velik del zasedbe muzikala Mamma Mia, Laro Jankovič, Tino Gorenjak ter Gojčevega dolgoletnega prijatelja Toneta Fornezzija Tofa.

Gojmir Lešnjak Gojc in Jaša Jamnik
V uprizoritvi se Gojmir Lešnjak prelevi v rock pevca Gojca. Foto: Vito Tofaj

Igralsko-glasbena zasedba je z gostovanji začela že naslednji dan po premieri, nato pa si jo bo predstavo med drugim možno ogledati v Cerkljah na Gorenjskem, Gornji Radgoni, Notranjih Goricah, Kočevju, Sevnici in zagotovo še kje.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button