ZABAVNO & DRUŽABNO

Gipsy Kings: Najprej v Križanke, nato na kultni Glastonbury

Kralji salse in flamenka

V ljubljanske Križanke 22. junija prihajajo kralji salse in flamenka, legendarni Gypsy Kings. Poletni večer bo v znamenju svetovnih uspešnic, kot so Bamboleo, Djobi, Djobi, Volare in druge, prav tako pa zasedba napoveduje izvajanje skladb z novega albuma Renaissance. Na odru bo tudi Tonino Baliardo, eden od ustanoviteljev skupine, predvsem pa kitarski virtuoz in svetovno znan skladatelj. Legendarni glasbenik, ki ne skriva ljubezni do svojih kitar, je ob tej priložnosti izjavil, da se veseli nastopa v Ljubljani. Ko so ga novinarji vprašali o skrivnosti uspeha, pa je odgovoril, da je preprosto: “Ostani osredotočen. Ostani skromen. Ostani strasten.”

Gipsy Kings prihajajo v Ljubljano v sklopu turneje Generation, o kateri je Tonino Baliardo povedal: „Na koncertih smo opazili tudi novo, mlajše občinstvo, ki uživa ob naši glasbi, kar nas vse zelo razveseljuje. Zato sem izbral ime Generation Tour, na kateri bom nastopil s sinovoma Cosso in Mikealom ter nekaj ostalimi sorodniki. Vedno znova se veselimo poti!“

Gipsy Kings
Gipsy Kings prihajajo v Ljubljano. Foto: Promo foto

Gipsy Kings nenehno dokazujejo, da glasba ne pozna meja, saj brez napora združujejo flamenco, latino in pop glasbo.

Če so do danes izdali 15 studijskih albumov, prejeli nagrado grammy, je pred dobrim desetletjem njihova glasba zazvenela tudi v animirani družinski komediji Svet igrač 3. Samo teden dni po ljubljanskem koncertu pa bodo nastopili tudi na kultnem festivalu Glastonbury, kar postavlja poseben mejnik v njihovi karieri.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button