FESTIVALI

Festival Sea Star: Baby Lasagna poskrbel za spektakularni nastop

V Umagu več kot 44.000 ljudi

Šesti Sea Star je zaznamoval premierni nastop Baby Lasagne pred domačim občinstvom v rodnem Umagu. Izvajalec, ki ga lahko upravičeno imenujemo glas nove generacije, je v zadnjih mesecih bliskovito osvojil občinstvo po vsej Evropi.

Svoj prvi nastop po Evroviziji je imel na glavnem odru festivala in z njim navdušil nabito poln avditorij. To je bil vrhunec hrvaškega festivala, ki ga je med 23. in 26. majem obiskalo več kot 44.000 obiskovalcev. Ob domačem superzvezdniku so festival zaznamovali še veličastni nastopi izvajalcev kot so John Newman, Ofenbach, ARTBAT, Hot Since 82, Joker Out, Senidah, Angelina Mango in drugih. Šesti Sea Star je napolnil laguno Stella Maris z zvokom in vzdušnjem, na produkcijski ravni pa pustil izjemno prepoznaven pečat.

Senidah
Senidah Foto: Benny Gasy

“Sploh ne veste, koliko vas imam rad, vse vas! Občutkov se ne da opisati z besedami,” je John, očaran nad Umagom in občinstvom festivala Sea Star, zapisal na Instagram profilu.

Umaški festival, ki energijo največjih odrov EXIT-a prenaša v čarobno laguno Stella Maris, je ponovno navdušil občinstvo in na vsakem obiskovalcu pusti nepozabljiv vtis. Prvi večer festivala so ob čarobni kulisi sončnega zahoda odprli priljubljeni Joker Out ter mladeniči Keni Nije Mrtav. V noč sta nas s konfeti in bleščicami popeljala regionalna zvezdnika Buč Kesidi. Ritmi navdušujoče glasbe so na glavnem odru odmevali z INIKO, medtem ko so bili obiskovalci v Nautilus Areni priča trap ritmom, ki so jih zakrivili Grše, Kuku$ in z++. Z vrhunskimi techno in house maestri Hot Since 82, ARTBAT in Deborah De Luca je občinstvo srca in misli pustilo pod glavnim odrom ter s plesom pozdravilo novo jutro.

Joker Out
Joker Out Foto: Sea Star Festival

Svetovne zvezde

Novi in že uveljavljeni regionalni glasbeniki so na festivalu nastopili skupaj z največjimi svetovnimi zvezdami. Drugi večer je tako s sanjavim nastopom začela mlada in vsestranska Vimoksha, za njo pa je oder zavzela zmagovalka letošnjega Sanrema in italijanska pop kraljica Angelina Mango. Vodji balkanskega trap-ganga, Devito in Senidah, sta s svojo energijo in najmočnejšimi hiti pretresla Tesla Main Stage. Atmosfera je vrhunec dosegla opolnoči, ko je na oder stopil najbolj pričakovan zvezdnik večera – Baby Lasagna. Njegov prvi nastop pred več deset tisoč ljudmi in to prav v  svojem rodnem Umagu, kjer je občinstvu predstavil nove pesmi s prihajajočega prvenca. Ob uspešnici Rim Tim Tagi Dim so vsi prisotni plesali ob še neizdanih pesmih novega glasu generacije, ki je s sijajnim nastopom ponudil svež metal in pop punk zvok. Evforično občinstvo je nato prevzel John Newman. Set, ki se je začel z uspešnico Blame in končal s čustveno premiero nove pesmi, ognjemetom in dvigom hrvaške zastave, je občinstvo napolnil s pozitivno energijo.

Po Newmanu sta glavni oder pretresla največja ustvarjalca hitov današnjega časa. Francoski DJ duo Ofenbach sta občinstvu pripravila evforično setlisto, polno najpopularnejših pesmi, kot so Overdrive, Hurricane, Be Mine, Katchi, in z dih jemajočimi vizualijami popeljala občinstvo v plesno stratosfero. Nato je pult prevzel ameriški DJ Ian Asher, ki je s plesnimi hiti, kot sta Makeba in Mas Que Nada, ter novim singlom Touch Me, občinstvo popeljal do jutranje zore.

Nautilus Arena je bila napolnjena z mogočnimi techno seti Victorie iz Måneskina, Estelle Boersme in DJ Jocka. Posebna atmosfera je vladala tudi zaradi prenovljenega odra, ki je z močnejšim ozvočenjem in povečanim številom LED zaslonov redko koga pustil ravnodušnega. Electric Waves oder je z magičnim nastopom odprl Mose, nato pa so med festivalom po njem srfali še Pablo Panda, Inner Sense, Recep in mnogi drugi, ki so s svojimi hipnotičnimi in ekstatičnimi DJ seti razplesali občinstvo na sami plaži lagune.

Letošnji Sea Star Festival je bil realiziran s podporo Hrvaške turistične skupnosti, Istrske županije, Mestne občine Umag, Turistične skupnosti Mestne občine Umag, Turistične skupnosti Istrske županije in Plave lagune.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button