EMA

Evrovizijsko obarvan program Televizije Slovenija

Televizija Slovenija bo poleg prenosov treh evrovizijskih večerov predvajala tudi štiri oddaje lastne produkcije, Pesem Evrovizije 2013 – predstavitev skladb (dve oddaji), Noč v muzeju in Polnočni klub – Evrosong po slovensko.

Polnočni klub: Raay, Urša Vlašič, Samo Koler in Alesh Maatko.Foto: Nika Zorjan

Polnočni klub – Evrosong po slovensko
V petek, 10. maja, bo ob 23.05 na 1. programu Televizije Slovenija na sporedu tudi posebna izdaja oddaje Polnočni klub, ki bo posvečena Pesmi Evrovizije. Slovenska pesem za Evrovizijo je bila letos izbrana interno. Ni bilo javnega natečaja in ni bilo slovenskega dela tekmovanja. Tudi to je eden od dopustnih načinov izbire nacionalnega predstavnika. Pa je prav in primerno? O tem in ostalih zakulisnih zanimivostih bodo pred nastopom Hannah Mancini na Švedskem. Gostje Polnočnega kluba bodo Andrej Karoli, Urša Vlašič, Samo Koler, Alesh Maatko in Raay. Nika Zorjan in George Kranjc pa bosta poskrbela za glasbeni del oddaje. Oddajo bo vodil Igor Pirkovič.

Polnočni klub o evrovizijskem izboru.Foto: Alesh Maatko

Pesem Evrovizije – predstavitev pesmi v dveh delih
V oddajah Pesem Evrovizije 2013 – predstavitev skladb bodo predstavili videospote vseh sodelujočih držav na letošnji Pesmi Evrovizije. Voditelj obeh oddaj je Andrej Hofer, ki je zadnjih pet let komentiral prenose Pesmi Evrovizije (iz Beograda, Moskve, Osla, Düsseldorfa in Bakuja). Vse tri večere izbora Pesmi Evrovizije 2013 bo tudi letos spremljal iz švedskega Malmöja.

Prva oddaja bo na sporedu v soboto, 11. maja, ob 21.55 na 2. programu Televizije Slovenija. Predstavili bomo prvih 21 pesmi 58. tekmovanja za Pesem Evrovizije, ki bo letos v švedskem Malmöju. Voditelj Andrej Hofer bo v studiu gostil poznavalce tega panevropskega glasbenega festivala, nekateri med njimi so na evrovizijskem odru tudi stali. O evrocirkusu bo govoril s Coletom Morettijem, ki je pred 20-imi leti s skupino 1x Band prvič zastopal slovenske barve. V oddaji bodo sodelovali tudi: Andrej Karoli, urednik glasbenega uredništva na Valu 202, Miran Cvetko, predsednik Kluba evrovizijskih oboževalcev OGAE Slovenija, Miša Molk, nekdanja članica ekspertne skupine Reference Group pri EBU-ju, in Tomaž Mihelič, član skupine Sestre, udeleženec Pesmi Evrovizije 2002 v Estoniji.

Miša Molk in Anžej DežanFoto: Alesh Maatko

V nedeljo, 12. maja, bo ob 22.50 na 2. programu Televizije Slovenija na sporedu še druga oddaja, v kateri bomo predstavili še 18 pesmi izbora za Pesem Evrovizije 2013. Oddajo bomo začeli s slovenskim upom – Hannah Mancini, ki nam bo zaupala še zadnje podrobnosti in pričakovanja pred velikim nastopom na prvem predizboru 14. maja. V oddaji bosta sodelovala še Jakob Kapus, plesalec, koreograf in novinar ter Gregor Zemljič, ki je poleg Hannah Mancini, Erika Margana in Matije Rodiča, soavtor in producent skladbe Straight into Love.

Slovenijo bo letos zastopala Hannah!Foto: Alesh Maatko

Letošnji evrovizijski izbor bo potekal v dvorani Malmö Arena, voditeljica vseh treh večerov pa bo Petra Mede. Prvi predizbor Pesmi Evrovizije 2013 bodo prenašali v torek, 14. maja, ob 21. uri na 2. programu TV SLO, v katerem se bo pod zaporedno številko 3 predstavila tudi naša predstavnica Hannah. Drugi predizbor bo v četrtek, 16. maja, prav tako ob 21. uri na 2. programu Televizije Slovenija. Če bo skladba Straight into Love ocenjena kot ena izmed desetih najboljših v prvem predizboru, jo bomo videli tudi v velikem finalu, ki ga bodo prenašali v soboto, 18. maja, ob 21. uri na 1. programu TV SLO.

Noč v muzeju – spomini iz evrovizijskih izborov

Pred velikim finalom Pesmi Evrovizije si boste lahko v soboto, 18. maja, ob 20. uri na 1. programu Televizije Slovenija ogledali tudi posebno evrovizijsko oddajo Noč v muzeju.

Letos mineva 20 let od začetka slovenskega sodelovanja na evrovizijski popevki odkar živimo v samostojni državi. A naši pevci in avtorji so puščali sledi že prej – vse od najzgodnejšega obdobja tega izbora. Njihove uvrstitve in uspehi so znani, a ostalo je kup zgodb iz zakulisja, ki jih še nismo slišali. Noč v muzeju vam bo predstavila zanimivo zbirko spominkov z izborov evrovizijske popevke, ki jih vsa ta leta skrbno hranijo naši avtorji in izvajalci. Skozi oddajo vas bo popeljala dolgoletna poznavalka in tudi komentatorka evrovizijskih prenosov Mojca Mavec.

Mojca MavecFoto: Stane Sršen
Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button