ZANIMIVOSTI & ZGODOVINA

Evrovizijski svet žaluje; poslovil se je irski predstavnik Liam Reilly

Le slab mesec pred 66. rojstnim dnem je evrovizijski svet zapustil Liam Reilly, ki smo ga lahko spremljali na Evroviziji v Zagrebu, kjer se s pesmijo Somewhere in Europe osvojil 2. mesto. Irski pevec se je nato poizkusil še leto kasneje v Rimu, toda le kot avtor skladbe Could it be that I’m in love, ki jo je zapela Kim Jackson (9. mesto).

Liam Reilly je bil član skupine Bagatelle, ki jo je leta 1978 ustanovil bobnar Walter McConville, skupaj z basistom Kenom Doyleom in kitaristom Johnom O’Brienom. Leta 1980 je Reilly med snemanjem prvega albuma skupine prejel ponudbo producenta Eltona Johna Gusa Dudgeona, da bi začel samostojno kariero. Liam jo je zavrnil in vztrajal, da ostane v skupini. Po odhodu iz zasedbe sredi osemdesetih let je nato začel samostojno kariero. V tem času je posnel album z naslovom Savannah Serenade. Sledil je evrovizijski pohod! Na irskem nacionalnem izboru je leta 1988 s pesmijo Lifeline najprej zasedel drugo mesto.

Precej več sreče je imel leta 1990, saj je v Zagrebu s pesmijo Somewhere in Europe osvojil 2. mesto, leto dni kasneje pa kot avtor pesmi Could it be that I’m in love, 9. mesto.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X