ZABAVNO & DRUŽABNO

Evrovizijec Sergej Ćetković ustvarja glasbo za našega pevca Damirja Kovačića

Skladba Samo mi ne pričaj o njoj

Med koronsko krizo je pri Damirju Kovačiću dozorela dolgoletna ideja, da si skladbo (v origanlu Druže moj) z naslovom Samo mi ne pričaj o njoj zasluži novo, modernejšo podobo. Seveda to ne pomeni, da mu originalna festivalska verzija ni bila všeč, saj je z njo zastopal slovenske barve na Sunčanih skalah 2015, kjer je v Črni gori in dosegel odlično 6. mesto. En lepših spominov na festival je zagotovo tudi 12 točk od stroge hrvaške žirantke, pevke Vanne.

Pesem Samo mi ne pričaj o njoj (glasba in besedilo Sergej Ćetković) je lahkotna dalmatinska skladba, s katero sta se zadnji mesec poigravala z glasbenim kolegom Zvonetom Hranjcem, ki je poskrbel za aranžma.

Zvone Hranjec in Damir Kovačić
Zvone Hranjec in Damir Kovačić Foto: Osebni album

V pripravi nova priredba

“Z Damirjem sodelujeva že nekaj časa in skupaj sva posnela več pesmi. Damirja spoštujem kot vokalista in človeka in se na njega lahko vedno zanesem, da bo v studio prišel pripravljen. Včasih sva snemala bolj rock skladbe, tokrat pa sva se lotila njegove stare festivalske skladbe in jo preoblekla v grško dalamatinske ritme. V pripravi pa …. naj izdam, da imava tudi priredbo popularnega hrvaškega pevca,” je strnil Hranjec.

Sicer pa je bil Damir ustvarjalen tudi v koronačasu. Avgusta 2020 sta s pevko Lauro Menard posnela vedro in vzpodbudno pesem ter videospot Življenje je lepo.

Avgusta 2021 pa se je lotil projekta Nisi sama, in sicer v sodelovanju z društvom Beli obroč. Neaktivni koncertni čas je izkoristil za dodatno šolanje in zaključil šolanje za refleksoterapevta ter maserja. Njegovo poslanstvo pomagati pri oskrbi in negi starejšim pa še vedno vsak dan z nasmeškom na obrazu, z velikim veseljem opravlja v Ljubljani. Družbo mu dela navihani kavalirček Hipi, ki mu vsak dan polepša s svojimi trikci in prigodami. Če je priden, ga Damir vzame s seboj in marsikateri babici ali dediju polepša tisto uro s crkljanjem in ‘žicanjem’ za priboljšek.

Damir Kovačić
Damir Kovačić Foto: Osebni album

Naj kot zanimivost zapišemo, da Damir obožuje tudi country glasbo, tako da ni izključeno, daga v bodoče ne bomo slišali v teh ritmih.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button