EVROVIZIJA

ESC 2019: Vaje vsaj malo premešale stavnice, Slovenija znova zdrsnila

Stavnice, stavnice in še enkrat stavnice. Enim mešajo misli, zopet drugi gledajo, da bi kaj zaslužili. Pa vendarle, po vajah za prvi in drugi predizbor se vsaj na prvem mestu ni spremenilo prav nič. Še vedno je prva Nizozemska, sledi ji Rusija, nato pa še Italija. Precej je izgubila Švica, je pa za to toliko več pridobil Azerbajdžan, ki je četrti.

Na stavnicah še vedno kraljuje Nizozemska, Slovenija je na 17. mestu.Foto: eurovisionworld.com
Zala in Gašper na prvi vaji.Foto: Andres Putting

Naša predstavnika sta, če primerjamo stavnice od zadnjega pregleda 4. maja, iz 15. mesta zdrsnila na 17. mesto. Če pa pogledamo v celoti, sta bila Zala in Gašper na začetku (od 7. januarja dalje) okrog 30. mesta, 11.
februarja sta bila na 38. mestu, kar je bil najslabši
rezultat. Od takrat dalje je šlo samo še navzgor, najbolje sta se odrezala med 31. marcem in 6. aprilom, ko sta bila dvanajsta. 4. maja sta bila na 14. mestu. Po končanem prvem krogu vaj pa sta končala na 17. mestu.

Zala in Gašper sta v prvem predizboru zdrsnila na 8. mesto.Foto: eurovisionworld.com

Če generalno preletimo stavnice za vse države, so največ izgubile: Portugalska (iz 13. na 18. mesto), Finska (iz 27. na 31. mesto), Norveška (iz 10 na 13. mesto) in Švica (iz 3. na 6. mesto). Svoje stanje na stavnicah pa so izboljšale: Azerbajdžan (iz 15. na 4. mesto), Avstralija (iz 16. na 11. mesto), Avstrija (iz 36. na 33. mesto), Češka (iz 19. na 16. mesto) ter Italija, ki še ni imela vaje (iz 4. na 3. mesto)

Kako pa kaže s stavnicami za prvi in drugi predizbor; katere države naj bi se uvrstile v finale? Če pogledamo prvi predizbor (14.
maj 2019), kjer nastopa Slovenija, naj bi se po napovedih v finale
uvrstile (v naslednjem vrstnem redu): Ciper, Grčija, Islandija, Avstralija, Češka, Madžarska, Srbija, Slovenija, Belgija in Estonija.

Kaj pa drugi predizbor
(16. maj 2019)? Stavnice napoveduje finale (v naslednjem vrstnem redu):
Švedski, Nizozemski, Rusiji, Švici, Azerbajdžanu, Malti, Severni Makedoniji, Norveški, Armeniji in na koncu še Danski.

Duncana Laurence (Nizozemska) je še vedno prvi na stavnicah.Foto: Thomas Hanses
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button