EVROVIZIJA

ESC 2019: Dve hudi kršitvi pravil?!

Čeprav je izgledalo, da bo letošnja evrovizijska popevka v Tel Avivu minila brez večjih škandalov, sta se vendarle zgodili dve kršitvi evrovizijskih pravil. Na eni strani je za neodobravanje v dvorani in novinarskem središču poskrbela islandska ekstravagantna zasedba Hatari, na drugi strani pa je olje na ogenj prilila še svetovna zvezdnica Madonna.

Madonnin nastop ocenjujejo kot vokalno zelo slab.Foto: Eurovision.tv / Zajem zaslonske slike
Hatari s palestinsko zastavoFoto: Eurovision.tv / Zajem zaslonske slike

Glede na to, da je evrovizijski izbor nepolitični dogodek, je največ prahu, kar se tekmovalcev tiče, dvignila Islandija. Njihova ekstravagantna zasedba Hatari je namreč med sporočanjem glasov mahala z zastavicami Palestine. Ne nazadnje pa je bila tu še posebna gostja, zvezdnica Madonna, ki je po mnenju mnogih odpela katastrofalno, dva njena plesalca pa sta med 30 let staro uspešnico Like A Prayer na hrbtu pokazala izraelsko ter palestinsko zastavo, ki jo je imel na hrbtu še en plesalec, in sicer med predstavitvijo njene nove pesmi Future.

Kakšno ‘kazen’ bo doletela Islandijo, zaradi mahanja z zastavicami Palestine, je še prerano govoriti. Kot so sporočilo iz zveze EBU se bo o morebitnih posledicah sestal izvršni svet zveze EBU, ki bo razpravljal o tem incidentu. Enako velja za nastop Madonne, predvsem za tisti del, kjer so se v finalu videle zastave na hrbtih plesalcev. No, na vajah ni bilo menda nič spornega, prav tako ni bilo nikjer zastav na hrbtu. Glede na to, da je tudi svetovna zvezdnica le dober dan pred finalom podpisala pogodbo, katera vsebina javnosti ni znana, je vprašanje, kako jo bodo ‘kaznovali’, če sploh …

Eden izmed plesalcev je imel na hrbtu palestinsko zastavo.Foto: Eurovision.tv / Zajem zaslonske slike
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button