EMA 2022

EMA Freš 2022: Zmeda okrog datumov

Najprej se bodo predstavili mladi

Po spletnih dvobojih in trobojih, kjer smo dobili 14 finalistov izbora EMA Freš, smo vsaj za hip že pomislili, da je znan datum prvega in posledično drugega izbora. Na sporedu RTV Slovenija je bil namreč zapisan datum za prvi del izbora EMA Freš, ki naj bi se zgodil v soboto, 22. januarja ob 21.55 na TV Slovenija 1. Vsaj tako je pisalo …

RTV Slovenija je nato datum EME Freš kaj hitro izbrisala, tako da zaenkrat vsaj uradno ni znano, kdaj bosta oba predizbora. V sporočilu za javnost so sicer že konec novembra zapisali, da bosta obe oddaji januarja 2022, tako da bi bil 22. in 29. januar povsem logičen datum … Kakor koli, na uraden termin bo, kot kaže, potrebno še malce počakati.

Nato bo sledila EMA

Pričakovati je, glede na to, da bo postavljena scena in pripravljeno vse skupaj, da se bo po zaključku EME Freš, ko bomo dobili štiri glasbenike, ki se bodo uvrstili še ena EMO, nadaljeval nacionalni evrovizijski izbor. Najprej bosta na sporedu prvi in drugi predizbor, nato pa za piko na i sledi še veliki finale EME 2022. Finale Eme naj bi bilo, kot se govori, 19. februarja, če kakopak ne bo večjih presenečenj oziroma sprememb. Časa je sicer še dovolj, saj morajo biti vse evrovizijske pesmi za Torino izbrane do 12. marca 2022.

Kaj pa voditelji? EMO naj bi, kot smo že zapisali, vodila Melani Mekicar, ki jo spremljamo v oddaji V petek zvečer ter Bojan Cvjetičanin, ki je poznan kot pevec skupine Joker Out in ki je bil komentator EME Freš.

Finalisti Ema Freš 2022
14 finalistov izbora EMA Freš. Foto: Ema / RTV Slovenija
Ema 2022
16 uveljavljenih glasbenikov, ki bodo nastopili na Emi 2022. Foto: Ema / RTV Slovenija

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button