MALMÖ 2024

Eden Golan za Izrael

Pesem bodo sporočili do 11. marca

Korak bližje Evroviziji 2024 je Izrael, ki je dobil novega evrovizijskega predstavnika. Po več mesecih avdicij in nastopov v živo so se v šovu HaKokhav HaBa zadnji štirje najboljši tekmovalci – Dor Shimon, Eden Golan, Mika Moše in Or Cohen – potegovali za zmago. Zmagovalca izbora HaKokhav HaBa oziroma The Next Star je izbrala žirija in javnost. Na koncu je bila najbolj prepričljiva Eden Golan, Or Cohen je zasedla drugo mesto, Mika Moshe je bila tretja, Dor Shimopa pa zadnji.

20-letna zmagovalka Eden Golan prihaja iz Tel Aviva. Na odru je začela nastopati že v otroštvu kot umetniška plesalka, pri devetih letih pa je odkrila, da zna tudi peti … Pevka svoj glasbeni navdih črpa iz različnih stilov, njene resnične sanje pa so, da bi pela z Beyoncé.

Razpis za pesmi še odprt

Pesmi za sklepno dejanje HaKokhav HaBa (The Next Star) je mogoče poslati do 11. februarja, vsebovati pa morajo tudi nekaj besed v hebrejščini oziroma v skladu s pravili, ki jih je določila izraelska televizija Kan. Sedemčlanska strokovna komisija, ki bo sestavljena iz poznavalcev glasbe in televizije bo nato preposlušala vse pesmi ter izbrala eno, ki bo postala nova izraelska pesem za Evrovizijo 2024 v Malmöju. Nova izraelska pesem naj bi bila izbrana do 11. marca, takrat se izteče tudi rok za izbor vse pesmi za Malmö.

Govori se, da Izrael za Evrovizijo 2024 išče balado, ki bi imela v teh časih prav posebno sporočilo.

Izrael 2024
Finalisti izbora The Next Star 2024. Foto: The Next Star
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button