MISIJA MALMÖ 2024

Dora 2024: Raiven prvič v živo predstavila Veroniko (in Ofelijo)

Nastopila kot gostja v šov programu

Redko se zgodi, da se slovenski evrovizijski izvajalec predstavi na hrvaški Dori … No, letos se je to vendarle zgodilo! V drugem predizboru Dore 2024 je namreč v šov programu nastopila naša Raiven, ki se bo na Evroviziji na Švedskem – v prvem izboru (enako kot Hrvaška) – predstavila s skladbo Veronika.

Raiven na Dori 2024.
Raiven ft. Bowrain na Dori 2024. Foto: HRT

Prvič akustična verzija Veronike

Na Dori 2024 je evrovizijsko skladbo Veronika predstavila na prav poseben, akustičen način, in sicer ob spremljavi klavirja. Raiven je ob tem dejala, da je bil ta nastop zelo čustven, saj še nikoli prej ni odpela Veronike v živo. Kaj pa pričakovanja glede nastopa na Švedskem? Glede Evrovizije 2024 je dejala, da je hvaležna za to priložnost, sicer pa nima velikih pričakovanj. Naša predstavnica si v bistvu želi zgodbo o Veroniki in njeni magiji prenesti na evrovizijski oder ter ob tem uživati.

Predstavila dve skladbi

Raiven je na Dori 2024 predstavila dve skladbi, evrovizijsko Veroniko in novo Ofelijo, ki je lik v drami Hamlet Williama Shakespeara in ki jo najdemo na njenem novem albumu Sirene pt. 1, ki skozi prizmo glasbe prepleta introspekcijske uvide z zgodbami ikoničnih likov: Ofelije, lepe Helene (Ikona), Elektre (Elektrino srce), Carmen (Habanera) in Veronike Deseniške.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
15
+1
1
+1
1
+1
2
+1
1
+1
2
+1
1
Twitter
Back to top button