MALMÖ 2024

Hrvaška: Znani še preostali finalisti; med njimi favorit Baby Lasagna

Sklepno dejanje Dore bo v nedeljo

Hrvaška, ki bo v nedeljo, 25. februarja s finalom dosegla vrhunec Dore 2024, je letošnje nacionalno evrovizijsko tekmovanje razdelila na tri dele. Tako v prvem kot tudi v drugem predizboru se je predstavilo po 12 pesmi, najbolših osem iz vsakega večera pa se je uvrstilo v finale. Na koncu se bo torej za prestižni kipec Dore in hrvaško evrovizijsko pesem 2024 potegovalo 16 najboljših skladb.

Drugi predizbor, 23. februar 2024

Voditelja drugega polfinalnega večera sta bila Anja Cerar in Duško Ćurlić, skozi glasbeni večer pa smo znova slišali 12 bolj ali manj posrečenih skladb, ki so jih predstavili Lu Dedić – Plavi Leptir, James Night – Nebo Plače, Lara Demarin – Ne Vjerujem Ti, Alen Đuras – A Tamburitza Lullaby, The Splitters – Od Kad Te Sanjam, Boris Štok – Can We Talk, Baby Lasagna – Rim Tim Tagi Dim, Et – Pametnom Dosta, Vatra – Slatke Suze, Gorka Ljubav, Damir Kedžo – Voljena Ženo, Natalie Balmix – Dijamanti in Marcela – Gasoline.

Po končanih odpetih skladbah je sledilo glasovanje, ki je bilo tokrat v rokah ljudstva. Po preštetih glasovih so se v finale uvrstili: Alen Đuras, Natalie Balmix, Vatra, Damir Kedžo, Lara Demarin, Baby Lasagna, Marcela in Boris Štok.

V drugem polfinalnem večeru je kot gostja nastopila naša Raiven, ki se bo na Evroviziji na Švedskem predstavila s skladbo Veronika. Na Dori 2024 je Raiven predstavila dve skladbi, evrovizijsko Veroniko in novo Ofelijo, ki jo najdemo na njenem novem albumu.

Pred vrati je finale Dore 2024

Za novo hrvaško evrovizijsko pesem se bodo borili naslednji finalisti: Pavel, Vinko Ćemeraš, Eugen, Mario Battifiaca in Robert Ferlin, Stefany, Saša Lozar, Let 3, Lana Mandarić, Alen Đuras, Natalie Balmix, Vatra, Damir Kedžo, Lara Demarin, Baby Lasagna, Marcela in Boris Štok.

Voditelji nedeljskega sklepnega večera Dora 2024 bodo Maja Ciglenečki, Anja Cerar in Duško Ćurlić. Po odpetih 16 skladbah bo sledilo glasovanje, ki pa bo tokrat nekoliko drugačno. V velikem finalu bosta bosta tukaj dve žiriji – nacionalna in mednarodna. Nacionalna bo sestavljena iz štirih HRT centrov (Zagreb, Split, Reka in Osijek), mednarodna žirija pa bo sestavljena iz štirih držav (Italija, Nemčija, Ukrajina in Islandija). Vsaka žirija bo imela po tri člane, ki jo bodo sestavljali glasbeni strokovnjaki. Glasovi stroke bodo skupaj predstavljali 50 %, preostalih 50 % glasov pa bodo dodali gledalci. Skupni seštevek bo prinesel zmagovala Dore 2024.

Dora 2024 finalisti
Finalisti izbora Dora 2024. Foto: HRT
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
6
+1
2
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
1
Twitter
Back to top button