FESTIVALI

Dober odziv za Popevko 2021!

Če je na javno povabilo za sodelovanje na Popevki 2019 prispelo 67 prijavljenih skladb, je za Popevko 2021, kot kaže, precej večje zanimanje, saj je RTV Slovenija tokrat prejela 113 prijav, ki jih bo sedaj preposlušala strokovna komisija, ki bo na koncu izbrala tam okrog deset ali več skladb, ki jih bomo slišali na spomladanski Popevki 2021.

Popevke (na sliki iz leta 2018) so zadnja leta prepevali v studiu 1 TV Slovenija.Foto: Alesh Maatko

Spomnimo. Zmagovalna skladba 43. festivala Popevka 2019,
ki sta jo v studiu 1 TV Slovenija 15. septembra 2019 vodila Mario
Galunič in Jože Robežnik, je postala Šesti čut, na katero je stavila Eva Hren.
Izkušena glasbenica, ki je sicer znana kot članica tarceta Katrinas, je
po festivalskem večeru dejala, da ni imela večjih pričakovanj, je pa
toliko bolj vesela, da jo je nagradilo predvsem ljudstvo.

Ana Soklič,
zmagovalka Eme 2020 in naša evrovizijska predstavnica za leto 2021, pa
je prejela nagrado za najboljšo interpretacijo in veliko nagrado
strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti.

V uredništvu razvedrilnega progama na Televiziji Slovenija upajo, da se bo situacija okrog epidemije do spomladi umirila, zato planirajo glasbeno tekmovanje izvesti v aprilu. Prav tako pa, kot nam je zaupal Vanja Vardjan, odgovorni urednik, načrtujejo tudi nekaj novosti, da bi sam izbor naredili modernejši.

“Nastop ob revijskem orkestru je enkratna priložnost, za naslednjo leto pa pričakujemo tudi prijave kakšne (sodobne) glasbene skupine, saj jim bomo skušali omogočiti tudi samostojen nastop v živo. Tudi nasploh želim spomniti, da festival Popevka ne pomeni festivala skladb, ki zvenijo kot v zlatih letih popevke, ampak želimo, da je to festival sodobne slovenske glasbe, ki omogoča nastop popolnoma v živo. In verjamem, da je to glasbenikom prej odličen izziv kot ovira,” je dejal Vardjan. Če se je torej na javno povabilo za Popevko 2021, ki se je zaključilo 23. novembra, prijavila tudi kakšna zasedba, pa bomo izvedeli že čez nekaj tednov.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button