EMA

BQL bosta preskočila Emo 2019; to je skladba, ustvarjena za Evrovizijo

Te dni, ko se počasi izteka rok za prijavo na Emo 2019, se ugiba, kdo vse se bo s svojo pesmijo prijavil za sodelovanje na nacionalnem izboru za Pesem Evrovizije ter kdo ne. Med njimi sta tudi brata Rok in Anej Piletič, ki sta združena pod imenom BQL. Fanta sta se namreč odločila, da bosta novo Emo preskočila, za naprej pa so vse možnosti odprte.

BQL sta bila na Emi 2018 znova druga. Foto: Alesh Maatko
Dve drugi mesti

BQL sta na Emi do danes sodelovala že dvakrat, in sicer leta 2017 in 2018. Obakrat sta bila na koncu druga, prvič s pesmijo Heart of Gold ter drugič s skladbo Ptica, ki v angleški različi sliši na ime Promise. Po dveh nastopih s(m)o tako mnogi pričakovali, da bosta v letu 2019 poizkusila še tretjič. A se to ne bo zgodilo, saj sta se Anej in Rok Piletič odločila, da bosta nacionalni evrovizijski izbor za prihodnje leto preskočila. Sta pa zato predstavila novo pesem, ki sta jo mislila prijaviti na naš izbor oziroma na Emo 2019.

“Peru je bil ustvarjen za Emo 2019 in najin tretji poskus priti na Evrovizijo! Pa sva se po vsem, kar je bilo, odločila, da letos Emo preskočiva in izdava pesem že decembra,” sta brata Piletič (BQL) zapisala na družbenem omrežju, informacija pa sta med drugim potrdila še v oddaji Vikend paket, kjer sta novo pesem Peru predstavila še širši javnosti.

BQL sta na Emi 2017 predstavila pesem Heart of Gold. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button