EVROVIZIJA

Avstrija drzno izbrala Conchito Wurst

Avstrijska televizija ORF je kot strela z jasnega sporočila, da v Copenhagen prihodnje leto pošilja Conchito Wurst, ki so jo izbrali interno. Skladbo za novo evrovizijsko predstavnico, ki je letos končala na drugem mestu nacionalnega izbora, bodo izbrali naknadno.

Conchita Wurst ni neznano ime na avstrijski glasbeni sceni. Lansko leto ji je namreč evrovizijska vstopnica za las ušla, saj je s skladbo That’s What I Am zasedla odlično 2. mesto in s tem navdušila številno občinstvo, saj je na svojih nastopih izjemno profesionalna.

25-letna Conchita Wurst je bila sicer rojena kot Tom Neuwirth. Da bo nekoč zvezda, je razmišljala že v otroških letih, vse skupaj pa se je začelo pred sedmimi leti, ko je sodelovala v talent šovu Starmania. Nato je eno leto vztrajala v t.i. ‘boy bandu’, toda brez večeja uspeha. Vrata so se ji nato odprla leta 2011, ko je nastopila v šov Die große Chance, kjer se je predstavila kot temnolaska z nevsakdanjo brado. In od takrat naprej so njene sanje postale resničnost …

Avstrijska televizija ORF je ob tem še sporočila, da skladba, s katero se bo Conchita predstavila na Izboru za pesem Evrovizije 2014 še ni izbrana. O načinu izbora le te bodo javnost pravočasno obvestili, prav tako pa bodo podrobno predstavili Conchito.

Conchita Wurst bo na ESC 2014 zastopala Avstrijo. Foto: Paz Stammler Photography
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button