EVROVIZIJA

Avstrija drzno izbrala Conchito Wurst

Avstrijska televizija ORF je kot strela z jasnega sporočila, da v Copenhagen prihodnje leto pošlje Conchito Wurst, ki so jo izbrali interno. Skladbo za novo evrovizijsko predstavnico, ki je letos končala na drugem mestu nacionalnega izbora, bodo izbrali naknadno.

Conchita WurstFoto: Paz Stammler Photography

Conchita Wurst ni neznano ime na avstrijski glasbeni sceni. Lansko leto ji je namreč evrovizijska vstopnica za las ušla, saj je s skladbo That’s What I Am zasedla odlično 2. mesto in s tem navdušila številno občinstvo, saj je na svojih nastopih izjemno profesionalna.

25-letna Conchita Wurst je bila sicer rojena kot Tom Neuwirth. Da bo nekoč zvezda, je razmišljala že v otroških letih, vse skupaj pa se je začelo pred sedmimi leti, ko je sodelovala v talent šovu Starmania. Nato je eno leto vztrajala v t.i. ‘boy bandu’, toda brez večeja uspeha. Vrata so se ji nato odprla leta 2011, ko je nastopila v šov Die große Chance, kjer se je predstavila kot temnolaska z nevsakdanjo brado. In od takrat naprej so njene sanje postale resničnost …

Avstrijska televizija ORF je ob tem še sporočila, da skladba, s katero se bo Conchita predstavila na Izboru za pesem Evrovizije 2014 še ni izbrana. O načinu izbora le te bodo javnost pravočasno obvestili, prav tako pa bodo podrobno predstavili Conchito.

Conchita Wurst bo na ESC 2014 zastopala Avstrijo.Foto: Paz Stammler Photography
Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button