EVROVIZIJA

Zvezo EBU pretresa ESC škandal

Na dan finala je švedski Aftonbladet objavil, da naj bi koordinator in urednik uradne evrovizijske spletne strani eurovision.tv Jarmo Siim s svojega facebook naslova v več sporočilih spodbujal številne novinarje in oboževalce, naj čim bolj napadajajo švedskega predstavnika Månsa Zelmerlöwa …

… predvsem pa naj napadajo njegovo skladbo Heroes, in sicer zaradi domnevne velike podobnosti s skladbo Davida Guettaja Heroes in the Sun.

Måns ZelmerlöwFoto: Alesh Maatko

Sprva se je zdelo, da gre zgolj za živčnost Švedov pred velikim finalom
in morebitno vnaprejšnje opravičevanje »poraza« velikega favorita
letošnjega izbora pred švedsko javnostjo, ki je po vseh javnomnenjskih
raziskavah zmago tako rekoč pričakovala. Po Månsovi dejanski veliki
zmagi je kazalo, da bo vse skupaj potihnilo.

Pa ni! Pred dnevi je namreč Jarmo Siim kar na svojem FB-profilu objavil, da odstopa s svojega položaja. 31-letni Estonec ob tem ni navedel razlogov za svojo potezo. Oba njegova predpostavljena, Norvežan Jon-Ola Sand (vrhovni šef evrosonga) in Nizozemec Sietse Bakker (šef ostalih evrovizijskih tekmovanj), sta ob tem izrazila samo svoje obžalovanje. Tako najbrž nikoli ne bomo dokončno izvedeli, ali je res šlo za »zaroto« in kakšni so bili izsledki preiskave EBU, če jo je sploh izvedla. Morda pa pri vsem pomembno vlogo igra dejstvo, da je Sietse Bakker direktor PR-agencije Wow Works, pri kateri je zaposlen tudi Siim, ta agencija pa za svojo dejavnost v zvezi z evrovizijskimi tekmovanju od EBU letno dobi 400 tisoč evrov, kot namigujejo pri švedskem časopisu.

Nastopa zmagovalca Månsa Zelmerlöwa odmeva.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X