MMS

Žiga Jan na MMS spregovoril o osebi, ki ima vsega dovolj

Žiga Jan predstavlja svojo najnovejšo skladbo V laseh polno imaš soli, s katero se je predstavil na 41. festivalu Melodije morja in sonca ter dosegel odlično 5. mesto. »Čeprav sem že lep čas del glasbenega sveta, sem vedno bil vpet v zgodbe, ki vključujejo več ljudi. Bil sem del ekipe. Začutil sem željo po novem izzivu in se odločil poskusiti tudi kot solo izvajalec,« nam razloži Žiga Jan in doda, da je bilo sodelovanje na festivalu vsekakor pomemben korak naprej: »To je bil zame moj prvi festival kot samostojni izvajalec, zato sem se ga še posebej veselil.«

Žiga Jan
Žiga Jan na odru MMS 2022. Foto: Alesh Maatko

Čutna balada

Na Melodijah morja in sonca se je kot predzadnji tekmovalec zbranim predstavil s čutno balado V laseh polno imaš soli in si v skupnem seštevku pripel zavidljivo 5. mesto. Ko smo ga povprašali po pomenu naslova, se je le nasmehnil in razložil, da gre za prispodobo: »Nanaša se na osebo, ki ima polno glavo vsega in želi z morja oditi domov – za vedno pozabiti na osebo, s katero je bila na morju. Ko jo vprašaš, kaj ji ni bilo všeč pa odvrne povsem nesmiselno: »Zato, ker imam v laseh polno soli in to mi ni všeč.« (smeh)

Čeprav je skladbo spisal že pred petimi leti, sam pravi, da je šele sedaj začutil, da je resnično pripravljena. »Prijavil sem se brez pričakovanj … na koncu pa domov prišel bogatejši za eno nepozabno izkušnjo,« je še dodal. Skladbo je v celoti napisal sam, pri produkciji pa se je pridružil Yan Baray. Režijo spremljajočega videospota je tokrat zaupal Perici Rai in njegovi ekipi, ki pa vsekakor ni razočarala pri izbiri glavnih akterjev in same zgodbe.

Žiga Jan
Žiga Jan je na koncu zasedel 5. mesto. Foto: Alesh Maatko

Prepeva v Perpetuum Jazzile

Spomnimo. Žiga Jan vsekakor ni tujec na slovenski glasbeni sceni, saj se z glasbo profesionalno ukvarja že vrsto let. Med tem ko ga mnogi poznajo kot pevca in aranžerja svetovno priznane vokalne zasedbe Perpetuum Jazzile, smo ga lahko tekom let prav tako spremljali ob boku neštetih slovenskih glasbenikov, kot so Big Foot Mama, Modrijani, Tilen Lotrič, Žan Serčič, Jan Plestenjak, Challe Salle,Tabu, Mi2, Siddharta in mnogi drugi.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button