MALMÖ 2024

Za Gruzijo Nutsa Buzaladze

Pesem bodo predstavili naknadno

Korak bližje Malmöju je Gruzija, ki jo bo na 68. tekmovanju za Pesem Evrovizije zastopala Nutsa Buzaladze. Mednarodna pevka iz Tbilisija je v svoji karieri sodelovala (in zmagala) na številnih tekmovanjih, med drugim se je leta 2023 uvrstila med 12 najboljših na tekmovanju American Idol, kjer je nastopila v duetu s Kylie Minogue (s skladbo Can’t Get You Out Of My Head)

V zadnjih letih je Nutsa živela tako v Los Angelesu (kjer je pisala, nastopala in snemala videospote) kot tudi Dubaju (kjer je podpisala pogodbo z gledališčem Theater Dubai in nastopila na Expo), vendar je, kot pravi, njen dom Gruzija.

Leta 2019 je pod imenom Nutsa22 izdala svoj debitantski album, ki poleg gruzijskih pesmi zajema tudi skladbe v angleščini, vendar je prav Gelodebi postal njena prebojna uspešnica, zaradi katere je s svojo spremljevalno skupino začela koncertirati po državi.

“Sanje se uresničujejo! To je velika odgovornost in potrudila se bom, da bom ponosno zastopala svojo ljubljeno državo na Evroviziji na Švedskem.”

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button